Gandesa

La jutge que investiga l'incendi d'Horta imputa el responsable dels bombers, Delta Zero, per cinc delictes d'homicidi

El màxim responsable dels bombers el dia del foc mortal d'Horta de Sant Joan, Delta Zero, ha estat imputat en la causa. La jutge que investiga el cas l'ha imputat per la presumpta implicació en cinc delictes d'homicidi i un de lesions, segons explica a la interlocutòria. La magistrada el citarà a declarar el 17 de desembre.

Actualitzat
La jutge que investiga l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan el 21 de juliol del 2009, en què van morir cinc bombers del Grup d'Actuacions Forestals (Graf) de Lleida ha imputat el màxim responsable dels bombers en l'operatiu d'extinció, Carles Font, conegut com Delta Zero.

La magistrada l'imputa per cinc delictes d'homicidi per imprudència i un delicte de lesions perquè veu indicis de responsabilitat penal en les seves actuacions.

Durant les declaracions de la instrucció judicial, alguns testimonis van posar en dubte la feina del director de l'operatiu, Delta Zero, a qui també es va recriminar que no ordenés l'evacuació dels Graf. Per exemple, la cap de sala de control dels bombers de Tarragona va assegurar que els màxims comandaments de l'incendi d'Horta no estaven localitzables.

Tot i això, Carles Font sempre ha mantingut, tant en la seva declaració davant la jutge com en la seva compareixença al Parlament en la comissió d'investigació que es va constituir, que no hi va haver descoordinació en les tasques d'extinció i va defensar la seva feina.

Carles Font haurà de tornar a comparèixer davant la justícia, ara, però, en qualitat d'imputat. La magistrada l'ha citat a declarar el 17 de desembre. Per l'advocat que representa els familiars de les víctimes, Pau Simarro, la imputació de Delta Zero suposa un gir important en la investigació del cas.

La imputació del màxim responsable de l'operatiu dels bombers s'afegeix a la dels dos joves que presumptament van provocar l'incendi.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut