La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana
Els dos sospitosos s'acusen mútuament del crim
Vilanova i la Geltrú

La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Els dos acusats del crim al pantà de Foix fa dos anys que estan a la presó de manera cautelar i hi quedaran ingressats fins al judici

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú ha prorrogat la presó preventiva per als dos principals sospitosos de l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Avui dimarts han hagut de presentar-se al jutjat en una compareixença de pròrroga de presó provisional, perquè el termini s'esgotava el 16 de maig.

La jutgessa ha decidit mantenir l'ingrés a la presó fins el judici perquè sinó haguessin quedat en llibertat.

 

Investigació definitivament tancada

La magistrada ha tancat definitivament la investigació del cas i demana a la Fiscalia i a l'acusació particular, exercida per la família de la víctima, que presentin els escrits de petició de condemna.

 

Els acusats romandran a la presó fins al judici


Als dos agents de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Albert López se'ls acusa de la mort d'un altre agent del cos, Pedro Rodríguez. El crim es va produir a principis del mes de maig de 2017, quan la víctima va aparèixer calcinada dins d'un cotxe a prop del pantà de Foix. Els investigats, que s'incriminen mútuament, fa dos anys que es troben empresonats de forma cautelar a les presons de Brians 1 i Quatre Camins.


La presó preventiva es pot allargar un màxim de dos anys més, però el judici es celebrarà previsiblement abans que s'esgoti el termini. L'Audiència de Barcelona ja havia denegat anteriorment aixecar les mesures cautelars als dos acusats i concedir-los la llibertat per les nombroses contradiccions que es van produir al llarg de la investigació del crim.

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut