Barcelona

La jutge manté imputats els 10 mossos del "cas Raval" i en demana informes de salut mental

La jutge que investiga la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez desestima arxivar la causa i manté imputats nou agents per un delicte contra la vida i la integritat física. A més, una mossa també està imputada per un delicte d'obstrucció a la justícia i coaccions. Alguns dels agents, en canvi, han estat desimputats d'encobriment i detenció il·legal.

RedaccióActualitzat

La jutge que investiga el "cas Raval" ha desestimat arxivar la causa i manté imputats 10 agents dels Mossos d'Esquadra. A nou els imputa un delicte contra la vida i la integritat física per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez l'octubre passat en aquest barri barceloní, després de ser reduït. La instructora no valora si es podria tractar d'homicidi o assassinat. A més, una mossa també està imputada per un delicte d'obstrucció a la justícia i coaccions. Alguns dels agents, en canvi, han estat desimputats d'encobriment i detenció il·legal.

En una interlocutòria, la jutge rebutja que es practiqui una segona autòpsia al difunt centrada en el cor i les cardiopaties que tenia Benítez. Les defenses dels mossos l'havien demanat, però la instructora creu que l'òrgan ja s'haurà desfet i no aportarà cap prova nova. Per contra, sí que demana als experts que dictamin si la mort de Benítez seria atribuïble només a les lesions que va patir, sense tenir en compte que consumia cocaïna. La primera autòpsia no va aclarir si la víctima va morir pels cops, la cardiopatia o la cocaïna.

En el text, la jutge també cita diversos testimonis i sanitaris per al 20 de febrer. Entre altres coses, vol que els metges examinin els agents imputats i es pronunciïn sobre la seva salut mental i si tenen hàbits tòxics. També haurà de declarar, com a testimoni, el veí que es va barallar amb Benítez i que, en un primer moment, va estar imputat en el cas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut