Sandro Rosell
Imatge d'arxiu de Sandro Rosell

L'Audiència Nacional manté Sandro Rosell a la presó quan fa un any que hi va entrar

RedaccióActualitzat

La secció tercera de la sala penal de l'Audiència Nacional ha decidit mantenir en presó preventiva l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell, una decisió que arriba just quan fa un any que va ser detingut i va entrar a Soto del Real.

La sala ha desestimat el recurs d'apel·lació perquè considera que hi ha un risc de fuga "altament probable" que "frustraria" la instrucció de la causa, que està "pràcticament acabada". 

Des que va entrar a la presó fa un any, Rosell ha presentat més de deu recursos, que han estat sempre rebutjats amb aquests mateixos arguments, tant per la sala penal com per la jutge instructora de la causa, Carmen Lamela.

Rosell està acusat de blanqujar 15 milions d'euros, entre els anys 2007 i 2011. 

 

La fiscalia considera que va organitzar una xarxa de blanqueig de capitals per netejar diners procedents de comissions il·lícites cobrades pels drets d'imatge de jugadors de la selecció brasilera de futbol.

També que, a més, va constituir una empresa anomenada Üptrend, que li va proporcionar fins a 6,5 milions de beneficis.

L'esposa de Rosell, Maria Pineda, ha negat, en una entrevista concedida a TV3, que el seu marit tingui cap intenció de fugir a l'estranger. 

La jutge Carmen Lamela ja va argumentar fa un any que hi havia risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva quan va decretar la presó preventiva, una decisió que va ratificar el juliol passat pels mateixos motius.

Justament aquest matí, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", l'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha criticat la presó preventiva de Rosell: "És injustificat. Tinc la convicció que és innocent."

 

L'Audiència Nacional també ha mantingut la presó provisional a Joan Besolí, advocat i polític andorrà, soci de Rosell també acusat d'estar involucrat en la trama de blanqueig dels drets de futbolistes brasilers perquè considera que existeix, igualment, un elevat risc de fuga.

Tant Rosell com Besolí poden ser condemnats a una pena d'entre 6 i 9 anys de presó.

ARXIVAT A:
Corrupció
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut