Barcelona

La jutge del cas dels suposats avortaments il·legals decideix avui si decreta presó per als implicats

La jutge que investiga el cas dels suposats avortaments il·legals en clíniques de Barcelona ha decidit aquesta matinada prorrogar la detenció per als sis detinguts dilluns passat. Tots van declarar durant el dia d'ahir i, passada la mitjanit, van ser sotmesos a interrogatoris individuals. La fiscalia ha demanat presó incondicional per a tots sis acusats, però la jutge no prendrà una decisió fins aquest matí. Se'ls acusa dels delictes d'avortament il·legal, falsedat documental, associació il·lícita i intrusisme professional.

Actualitzat

Els sis implicats pel cas dels avortaments il·legals van entrar al jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona aquest dijous com a detinguts, a l'expectativa del que decidiria la jutge, que va escoltar les seves declaracions durant tot el dia i, passada la mitjanit, van ser sotmesos a interrogatoris individuals. Ja de matinada va decidir prorrogar-los les 72 hores de detenció que estableix la llei. La fiscalia va demanar presó incondicional per als detinguts.

Pel que fa a la investigació, la Guàrdia Civil ha pres declaració a diverses dones que van avortar l'últim any a les clíniques investigades. Algunes d'elles estaven de només sis o set setmanes de gestació i haurien reconegut el doctor Morín com la persona que els va practicar l'avortament, malgrat que l'informe mèdic està signat per un altre metge. També denuncien que els controls psiquiàtrics que figuren en els seus informes estan falsejats. Diuen que no van ser sotmeses a cap examen psicològic ni van firmar res.

Les investigacions també han arribat a la conclusió que el metge anestesista que assistia al quiròfan no té el títol de Medicina.

Implicació de la Generalitat

Segons informacions que publica el diari "El Mundo", la Guàrdia Civil estaria investigant una possible implicació de la Generalitat en el cas relacionada amb el tractament de residus orgànics, que depèn de l'administració.

El rotatiu diu que encara no se sap on van anar a parar els fetus de les dones intervingudes, i que una de les possibilitats és que s'haguessin desviat a la indústria farmacèutica. El diari també cita la denúncia de l'organització e-cristians, que feia còmplice el funcionari o funcionaris encarregats de la inspecció de les activitats dels centres.

Anar al contingut