La jutge degana de Barcelona critica que ara els jutges prenguin possessió a Madrid

Per primer cop en 20 anys, l'acte de llicenciatura de la nova promoció de jutges no es farà a Barcelona

Actualitzat

La jutge degana de Barcelona, Mercè Caso, critica que l'acte de llicenciatura de la nova promoció de jutges es faci a Madrid. Sempre s'havia fet a Barcelona, que és on hi ha l'Escola Judicial, però aquest any es trasllada.

 

"És un greu error, és molt desencisador per als que treballem aquí i estimem l'escola. Crec que hauria de ser un cas únic i l'any que ve l'haurien de tornar a celebrar aquí."

 

L'acte d'entrega de despatxos sempre el presideix el rei.

Segons el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el motiu del trasllat de l'acte és el 40 aniversari de la Constitució i de la creació del Consell General del Poder Judicial.

La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en nom de jutges i fiscals que exerceixen a Catalunya, va expressar al desembre la seva "profunda decepció" per la decisió, en un acord aprovat per unanimitat.

Tot just ara fa un mes, el Consell del Poder Judicial demanava un pla de protecció especial per als jutges a Catalunya i descrivia una preocupació intensa i creixent per les accions amb excrements i pintura en algunes seus judicials o al domicili particular del jutge Llarena a Sant Cugat del Vallès.

El CGPJ, però, desvincula totes dues coses.

 

 

En l'acte de l'any passat, endarrerit i sense cap autoritat catalana, sí que hi va assistir Pablo Llarena. Es dona la circumstància que la seva dona, Gema Espinosa, és la directora de l'Escola Judicial.

 

Notícia relacionada: Felip VI defensa els jutges: "Independents i sotmesos només a l'imperi de la llei"

L'Escola Judicial va obrir a Barcelona l'any 97 i des d'aleshores sempre s'havien fet aquí les graduacions de les diferents promocions de jutge, un acte que presideix el rei.

ARXIVAT A:
JudicialPablo LlarenaFelip VI
Anar al contingut