L'expresident del Barça Sandro Rosell
L'expresident del Barça Sandro Rosell
Madrid

La jutge decreta presó sense fiança per a Sandro Rosell

La jutge de l'Audiència Nacional justifica la decisió perquè considera que hi ha risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva

RedaccióActualitzat

Sandro Rosell ha passat la primera nit a la presó de Soto del Real, a Madrid. La jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha decretat presó sense fiança per a l'expresident del Barça, detingut per un presumpte blanqueig de 15 milions d'euros de la selecció brasilera de futbol. La jutge justifica la decisió perquè considera que hi ha risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. 

En la interlocutòria, la magistrada també ha dictat l'ingrés a presó de l'advocat i polític andorrà Joan Besolí, a qui s'atribueix la creació d'empreses al Principat a través de les quals s'haurien blanquejat els diners.

El fiscal havia demanat presó

El fiscal de l'Audiència Nacional, Vicente González Mota, havia demanat presó sense fiança per a l'expresident del Barça Sandro Rosell. El fiscal ha fet aquesta petició després que la jutge Carmen Lamela l'hagi interrogat. A Rosell se l'acusa d'haver organitzat una xarxa de blanqueig de capitals per netejar els diners procedents de comissions il·lícites cobrades pels drets d'imatge de la selecció de futbol del Brasil.

L'expresident del Barça ha comparegut durant dues hores, a porta tancada, davant de la magistrada de l'Audiència Nacional. De moment, no se saben els detalls de l'interrogatori de Rosell, que continua a les dependències judicials. A partir d'ara hi compareixen la dona de l'expresident barcelonista i la resta d'acusats per blanqueig de diners de comissions il·legals.

L'advocat de Rosell: "No tenim cap preocupació especial"

Abans de començar la compareixença, la defensa de Sandro Rosell ha assegurat que l'ex-màxim responsable del Futbol Club Barcelona estava molt tranquil i que espera que s'aclareixi tot amb la seva declaració a l'Audiència Nacional.

A Rosell el van detenir dimarts acusat d'un delicte de blanqueig de diners –15 milions d'euros– provinents de comissions il·legals, cosa que ell nega. El seu advocat, Pau Molins, ha explicat com se sent Rosell:

"Vam parlar ahir. Està bé, està bé. Ahir ho va explicar tot i avui ho tornarà a explicar. Confiem que tot quedarà aclarit. No tenim cap preocupació especial."

 

 

A Sandro Rosell l'han traslladat a Madrid després de declarar durant tres hores a les dependències de la Guàrdia Civil. També declaren, aquest dijous, la seva dona, Marta Pineda, i els altres tres detinguts en la mateixa operació policial. Quan ha arribat, Marta Pineda ha assegurat que estava "tranquil·líssima".

L'expresident del Futbol Club Barcelona ha arribat a les vuit del matí a l'Audiència Nacional en un furgó de la Guàrdia Civil procedent de les dependències policials de Tres Cantos, a Madrid, on ha passat la nit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut