La Manada
La Manada
Còrdova

La jutge de Pozoblanco prorroga l'altra causa per abusos sexuals contra La Manada

Les defenses s'oposen a la pròrroga perquè creuen que "no hi ha cap complexitat"

RedaccióActualitzat

Coincidint amb la posada en llibertat dels condemnats de La Manada, la investigació que porta el Jutjat de Primera instància i Instrucció de Pozoblanco, Còrdova, sobre els suposats abusos sexuals de quatre membres de La Manada a una jove de 21 anys s'ha decidit prorrogar a causa de la seva complexitat. Després de gairebé dos anys de diligències, no hi ha data per al judici.

Els fets de Pozoblanco van passar el maig del 2016, abans que els dels Sanfermines.

La investigació la va assumir el jutjat cordovès l'octubre del 2016, quan el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona li va comunicar l'existència d'un vídeo amb indicis d'abusos a una jove de Pozoblanco.

El jutge de Pamplona va trobar durant la investigació del cas dels Sanfermines un vídeo gravat en un cotxe. Al vídeo, gravat per un membre de La Manada, es veu el perruquer, el militar i el guàrdia civil fent petons a la víctima, la jove de Pozoblanco, "despullada del tot al seient del darrere" i en "profunda inconsciència". També la toquen o se'n riuen. En un moment determinat, la jove es vesteix i passa al seient del copilot. Allà un d'ells la pega dues vegades a la cara i una altra al braç quan es nega a fer-li una fel·lació.

Ho explica el jutge instructor de Pamplona quan s'inhibeix dels fets a favor de la instructora de Pozoblanco.

En aquests vint mesos de la investigació, la instructora ha demanat tres vegades la declaració de la víctima, dels quatre investigats -per videoconferència des de la presó on estaven ingressats- i també de diferents testimonis.

Les defenses s'oposen a la pròrroga perquè entenen que "no hi ha cap complexitat" i creuen que la investigació ja hauria hagut d'acabar. Han anunciat que, quan arribi el moment, estudiaran denunciar "dilacions indegudes".

 

ARXIVAT A:
La Manada
Anar al contingut