Ankara

La justícia turca ordena la detenció de 42 empleats de mitjans de comunicació vinculats al predicador Gülen

Se'ls acusa de formar part de la branca de mitjans de comunicació de l'imperi econòmic vinculat a l'home a qui Erdogan responsabilitza de l'intent de cop d'estat

RedaccióActualitzat

La justícia turca ha ordenat la detenció de 42 empleats de mitjans de comunicació, entre ells diversos periodistes. Se'ls acusa de formar part "de la branca de mitjans de comunicació" de l'imperi econòmic vinculat a Fethullah Gülen, el predicador exiliat a qui  Recep Tayyip Erdogan acusa d'estar al darrera de l'intent de cop d'estat.

Entre els professionals contra els qui pesa una ordre hi ha la periodista Nazli Illicak, exdiputada i coneguda columnista que va ser acomiadada del diari favorable al règim per criticar el govern i defensar la investigació anticorrupció promoguda per simpatitzants de Gülen.

Aquest és un nou episodi de la repressió que Erdogan està duent a terme després de l'intent de cop d'estat de fa poc més d'una setmana, que l'ha portat a tancar escoles, prohibir la sortida del país a acadèmics, suspendre milers de policies o iniciar una purga a la judicatura i l'exèrcit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut