La justícia resol en contra del tercer grau de Rull i Turull i a favor del de Forcadell i Bassa

La justícia suspèn el tercer grau a Rull i Turull i el manté a Bassa i Forcadell

Els jutges de vigilància penitenciària han fet interpretacions diferents de la mateixa llei

RedaccióActualitzat

La justícia ha suspès el tercer grau de Josep Rull i Jordi Turull, però no el de Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Cada decisió depèn d'un jutge diferent, i han fet interpretacions diferents de la mateixa llei.

La magistrada de vigilància penitenciària 5 de Barcelona ha fet cas de la petició de la Fiscalia i ha suspès el règim de semillibertat de Rull i Turull, com va fer fa dos dies amb Junqueras, Romeva, Forn, Sànchez i Cuixart.

El TSJ ha suspès el tercer grau de Rull:

 

Abans que es publiqués la resolució, Josep Rull havia explicat a Twitter que ja li han comunicat que se li ha revocat el tercer grau:

 

De la mateixa manera, el TSJC també s'ha pronunciat en contra del tercer grau de Jordi Turull.

 

El tercer grau els ha durat tot just dos caps de setmana als presos independentistes. Va ser el 17 de juliol quan van poder sortir de la presó per passar el primer cap de setmana a casa.

En tornar a la presó de Lledoners, aquest dijous al vespre, acompanyats de les seves parelles, han saludat les persones que hi havia concentrades en suport i han carregat contra la decisió. 

"Quan les togues prenen el control de tot sense cap mecanisme de contrapoder democràtic, això vol dir la fi de la democràcia en ella mateixa", ha denunciat Rull. Turull, que s'ha emocionat a les portes de la presó. 

 

Es manté el tercer grau per Forcadell i Bassa

En canvi, el jutge de vigilància penintenciària número 1 de Barcelona, que revisava el cas de Forcadell i Bassa, ha decidit no suspendre el tercer grau, tot i la petició de la Fiscalia. En el seu cas, dona deu dies a la defensa de l'expresidenta del Parlament i la de l'exconsellera perquè presentin al·legacions.

L'argument és que la suspensió s'ha de demanar quan el recurs contra el tercer grau estigui a les portes del Suprem i no abans, per no vulnerar els drets del pres, perquè encara no hi ha resolució judicial al respecte.

En els dos casos, i per resoldre el recurs, el jutge dona deu dies a les defenses de Bassa i Forcadell perquè presentin les seves al·legacions al que diu la Fiscalia.

 

Les defenses hauran de respondre als arguments de la Fiscalia, que considera que el tercer grau és massa precipitat perquè la pena és molt alta, perquè fa només sis mesos que estan en segon grau, que no han fet tractament pel delicte de sedició i perquè té la sensació que la condemna del Suprem es buida de contingut.

Carme Forcadell i Dolors Bassa han explicat a Twitter la seva situació i ha donat ànims als exconsellers Rull i Turull.

 


En tornar a la presó, Bassa ha qualificat el dia d'"agredolç", ha subratllat que el manteniment del tercer grau per a ella i Forcadell serà "efímer, fins que el jutge acabi de deliberar" i ha afegit que estan "tristes" perquè els seus companys ja han hagut de tornar al segon grau. 

ARXIVAT A:
Judici procésCarme ForcadellDolors BassaJosep RullJordi Turull
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut