Iñaki Urdangarín i la infanta Cristina l'any 2018 (Europa Press)

La justícia retornarà 200.000 euros del cas Nóos a Urdangarin i la infanta Cristina

Es tracta de diners pagats en excés al govern balear pel concepte de responsabilitat civil, per un error de l'Audiència de Palma

RedaccióActualitzat

Un total de 201.174 euros. És la quantitat que la justícia retornarà a la infanta Cristina i a Iñaki Urdangarin. A més, n'abonarà 32.112 més a Diego Torres, exsoci d'Urdangarin a l'Institut Nóos.

Ho ha decidit l'Audiència de Palma en considerar que tots tres van pagar en excés pel concepte de responsabilitat civil arran de la sentència del cas Nóos.

Uns diners que, segons han avançat els diaris Última Hora i El Mundo, el govern balear va cobrar com a víctima dels delictes de malversació i frau.

Diego Torres (dreta) arribant a l'Audiència de Palma amb el seu advocat, el juny de 2018 (Europa Press)

L'origen de l'error és atribuïble al fet que, segons la sentència de l'Audiència de Palma ratificada pel Tribunal Suprem, al govern balear li corresponia rebre 619.000 euros i en va acabar rebent 852.287, perquè un pagament d'Urdangarín es va assignar erròniament a Jaume Matas, expresident balear, també condemnat.

La diferència entre les dues xifres és la quantitat que ara la justícia retorna als antics ducs de Palma i a Torres, però no a Matas, que va pagar el que li corresponia, 201.175 euros.

Segons el repartiment que ha fet el lletrat de l'Administració de Justícia que va detectar el desquadrament en l'execució de la sentència, a Urdangarin se li han de retornar 132.695 euros, a Cristina de Borbó, 68.479, i a Torres, 32.112 euros.

Iñaki Urdangarín i la infanta Cristina a Vitòria, el febrer de 2020 (Europa Press/Óscar Ortiz)

Es dona la circumstància que l'advocat d'Urdangarin va argumentar que a la infanta Cristina no li corresponia el reemborsament de cap quantitat, en ser responsable a títol lucratiu. 

L'advocat de Cristina de Borbó, però, va sol·licitar la devolució dels diners segons el repartiment que va establir el lletrat, que és qui va reclamar-los al govern balear.

ARXIVAT A:
CorrupcióBorbonsNóosUrdangarin
Anar al contingut