Façana de l'Ajuntament de Barcelona, el 17 de juny, amb un llaç groc (ACN/Miquel Codolar)

La justícia prohibeix els llaços grocs als edificis municipals de Barcelona

La sentència no és ferma i l'Ajuntament estudia si la recorre, tot i que ara no hi ha cap llaç a la façana

RedaccióActualitzat

Símbols com el llaç groc no es poden penjar mai de l'Ajuntament de Barcelona ni a cap edifici municipal perquè són un "símbol partidista". Així ho considera, per primera vegada, una sentència judicial que ha avançat el diari El Mundo.

El jutjat contenciós administratiu número 6 Barcelona ha donat així la raó a l'associació Advocats Catalans per la Constitució, i ha dictaminat que la prohibició és permanent i no només en període electoral, com fins ara havia establert la Junta Electoral.

L'argument per a la prohibició és que penjar el llaç groc xoca frontalment amb la neutralitat institucional, i fa que l'Ajuntament s'identifiqui amb una part dels ciutadans i discrimini a la resta.

L'ostentació d'aquest símbol partidista en els edificis municipals xoca frontalment i manifestament amb els principis de neutralitat institucional i objectivitat als quals està sotmesa l'administració pública."


Es dona la circumstància que a la façana de l'Ajuntament de Barcelona, actualment, no hi penja cap llaç groc. Va ser retirat el 27 de setembre, arran de l'ordre de la Junta Electoral de Zona, amb motiu de la convocatòria de les eleccions generals del 10 de novembre.

 

Col·locació d'un llaç groc a l'Ajuntament de Barcelona, el 17 de juny (ACN/Miquel Codolar)


S'havia penjat, per última vegada, el 17 de juny, després de les eleccions municipals i europees del 26 de maig -amb motiu de les quals també va ser retirat a instàncies de la Junta Electoral-, quan així es va decidir en la primera reunió dels grups municipals de la nova legislatura.

Amb tot, el jutge ha ordenat la retirada definitiva del símbol.

La sentència no és ferma i el govern municipal estudia ara si la recorre i defensa que el llaç groc no és un símbol partidista.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut