Bradley Manning en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Bradley Manning en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)

La justícia nord-americana permet a Bradley Manning tenir nom de dona

Manning, condemnat per la filtració d'arxius a Wikileaks, passarà a dir-se legalment Chelsea Elizabeth

RedaccióActualitzat

Bradley Manning, condemnat a 35 anys de presó per la filtració d'arxius secrets a Wikileaks, passarà a dir-se a partir d'ara Chelsea Elizabeth Manning. Un jutge de Kansas, als Estats Units, li ha reconegut el seu desig de ser tractat com una dona.

Segons l'agència Reuters, Manning tindrà un certificat de naixement nou que reflectirà el canvi de nom. El gènere continuarà sent el masculí, tot i que podrà identificar-se com una dona. A més, l'autoritat militar tampoc no li facilitarà el tractament per al canvi de sexe i, per això, continuarà en una presó masculina, en contra de la seva voluntat. Haurà de complir.

Manning espera que aquest reconeixement serveixi perquè l'exèrcit i altres institucions reconeguin les necessitats dels individus que volen canvis de sexe, especialment en l'atenció sanitària.

Mentre treballava com a analista d'intel·ligència a Bagdad el 2010, Manning va entregar 700.000 documents classificats del govern i de l'exèrcit dels Estats Units a Wikileaks, en la filtració més gran de la història dels Estats Units. Malgrat els 35 anys de condemna, Manning podria sortir de la presó d'aquí a set anys, segons la normativa militar per aplicar la llibertat condicional.

Manning havia reiterat el seu desig de viure com una dona i havia demanat iniciar un tractament hormonal a la presó, però l'exèrcit li ho va denegar.

Anar al contingut