Imatge d'arxiu d'una revista militar a Sant Climent Sescebes
Imatge d'arxiu d'una revista militar a Sant Climent Sescebes

La justícia militar investiga dos casos d'assetjament sexual a Girona i Mallorca

Són dues soldats que han denunciat els seus superiors, un caporal i un tinent

RedaccióActualitzat

Fonts del Ministeri de Defensa han confirmat a l'agència Europa Press que la justícia militar està investigant dos presumptes casos d'assetjament sexual patits per dues soldats a Girona i a Mallorca.

Assetjament d'un company i un caporal a Girona

Segons aquestes fonts, el cas de Girona va començar a investigar-se a l'octubre, quan una soldat destinada al Regiment Arapiles 62, a Sant Climent Sescebes, va comunicar al seu capità que no volia continuar a l'exèrcit.

La soldat va explicar-li que el motiu era l'assetjament professional i sexual a què la sotmetien un altre soldat i un caporal. El capità va comunicar-ho als seus superiors, i el jutjat militar de Catalunya, el número 31, ha obert diligències prèvies.

 

Àudio relacionat: Creixen les denúncies d'assetjament sexual a les forces armades

 

Baixa per assetjament a Mallorca

La investigació de l'altre cas va començar al novembre, quan una soldat del regiment 47 de Palma va demanar la baixa pel presumpte assetjament per part d'un tinent.

En aquest cas també va ser el seu capità qui va denunciar-ho, i el jutjat militar de Mallorca, el número 33, també ha obert diligències prèvies.

Abús d'autoritat i vulneració de drets fonamentals

Els presumptes assetjadors poden ser acusats dels delictes d'abús d'autoritat i de vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques, fixats al Codi Penal Militar.

Les dues denunciants estan de baixa, i el tinent acusat a Mallorca l'han canviat de destinació.

Després d'un cas sonat

Aquesta informació s'ha fet pública poques setmanes després que una soldat destinada a Màlaga denunciés que va ser drogada i violada per un grup de soldats companys seus amb els que havia sortit a fer unes cerveses.

El Codi Militar va incorporar el delicte d'assetjament sexual en la reforma que es va fer el 2014. També es va introduir el concepte d'igualtat penal dels militars, independentment de la graduació que tinguin.

Anar al contingut