Els pares de la Nadia durant el judici l'octubre del 2018 (ACN/Laura Cortés)

La justícia insisteix que els pares de la Nadia han de tornar 62.000 euros estafats

El TSJC ha desestimat el recurs d'apel·lació dels progenitors perquè ja l'havia analitzat anteriorment

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs d'apel·lació dels pares de la Nadia. Hauran de tornar més de 62.000 euros a tots els que han pogut acreditar les donacions que van fer a la nena, que té una malaltia rara a partir de la qual els pares s'enriquien.

El TSJC ratifica la sentència de l'Audiència de Lleida del 2019. Els progenitors, Fernando Blanco i Margarita Garau, que havien viscut a les Balears i a l'Alt Urgell, van ser condemnats per estafa agreujada a 5 anys,  el pare, i 3 anys i mig de presó, la mare.

Van acumular més de 422.000 euros, suposadament per tractaments mèdics, però només 20.000 es van destinar a la nena, que no estava en una situació de risc de perdre la vida com asseguraven els seus pares.

El TSJC ja va confirmar al maig de 2019 la condemna als pares de Nadia, encara que va anul·lar les indemnitzacions previstes inicialment per "falta de concreció".

L'agost del mateix any, l'Audiència va fer un llistat amb unes seixanta persones i entitats que havien de ser indemnitzades, amb quantitats que oscil·laven entre els 13.000 i els 20 euros.

Els pares de la Nadia van recórrer aquesta nova resolució, que ara ha validat el TSJC.


Una estafa durant 6 anys

L'estafa va començar amb la constitució de l'Associació Nadia Nerea a les Balears i va continuar quan la família es va traslladar a viure a l'Alt Urgell. L'Audiència va assenyalar que entre el 2010 i el 2016 els acusats van assistir a diversos mitjans de comunicació amb la nena per explicar la malaltia que tenia i manifestar que necessitaven diners.

El judici es va fer l'octubre del 2018 i el pare, que havia entrat a la presó el desembre de 2016, va sortir-ne al juny del 2019 perquè la pena no era ferma i ja havia complert dos anys i mig de presó preventiva. Ara està en llibertat provisional.

L'advocat de la mare ha explicat a Europa Press que ha presentat recursos al Tribunal Suprem contra la sentència del TSJC sobre les quantitats i també contra la pena de presó.

ARXIVAT A:
MenorsDelictes econòmicsJudicial
Anar al contingut