Sarkozy seurà finalment al banc dels acusats (Reuters)
París

La justícia francesa rebutja els recursos i Sarkozy serà jutjat per corrupció

L'advocat de l'expresident francès, Thierry Herzog, i l'exjutge Gilbert Azibert també aniran a judici per l'anomenat cas Escoltes

RedaccióActualitzat

Després que el Tribunal de Cassació ha rebutjat tots els recursos de l'expresident francès, Nicolas Sarkozy serà jutjat pels delictes de corrupció i tràfic d'influències per fer servir, presumptament, el seu poder per obtenir informació privilegiada.  

El seu advocat, Thierry Herzog, i l'exjutge Gilbert Azibert, implicats en l'anomenat cas Escoltes, també aniran a judici. La investigació del cas es va finalitzar fa tres anys, però aquest dimecres s'han resolt els recursos definitivament.

Sarkozy, Herzog i Azibert estan imputats per càrrecs de corrupció i tràfic d'influències després que el telèfon de l'expresident fos interceptat. Existien indicis que Sarkozy hauria rebut finançament il·legal per a la seva campanya electoral de 2007, que va guanyar, de l'aleshores líder libi, Moammar al-Gaddafi.

 

Sarkozy amb el líder libi, Moammar al-Gaddafi (EFE)

 

Del cas Escoltes al cas Bettencourt

Les trucades, que es van filtrar a la premsa, van donar a conèixer que Sarkozy i el seu advocat van intentar aconseguir informació secreta del cas Bettencourt a través de l'exjutge Gilbert Azibert, a qui haurien ofert un càrrec a Mònaco. El cas sobre l'hereva de la marca de cosmètics L'Oréal, Liliane Bettencourt, investigava un presumpte finançament il·legal de la campanya presidencial del 2012. Sarkozy va ser absolt.

A banda del "cas escoltes", l'expresident francès té pendent un altre procés pel "cas Bygmalion", una suposada trama de falsificació de factures per ocultar despeses electorals i poder superar, d'aquesta manera, el límit que imposa la llei. Se l'acusa d'haver-se gastat més de 42 milions d'euros a la campanya del 2012, quan només estava autoritzada una despesa de 22 milions.

Sarkozy serà el primer expresident francès jutjat per corrupció des de la instauració de la Cinquena República, al 1958. L'expresident es va retirar de la primera línia política a finals del 2016, després de la derrota a les primàries del seu partit.

 

 

ARXIVAT A:
FrançaCorrupció
Anar al contingut