París

La justícia francesa jutja l'exdictador panameny Manuel Antonio Noriega per suposat blanqueig de diners del narcotràfic

L'exdictador panameny Manuel Antonio Noriega compareix aquest dilluns davant el tribunal correccional de París que l'ha de jutjar per blanqueig de diners provinents del narcotràfic. Noriega va arribar a França a l'abril extradit pels EUA, on va complir una condemna de disset anys de presó. La justícia francesa l'acusa d'haver blanquejat als anys 80 l'equivalent a 2,3 milions d'euros procedents del narcotràfic a través de comptes bancaris i amb la compra d'immobles a llocs privilegiats de la capital francesa.

Actualitzat
L'exdictador panameny Manuel Antonio Noriega rebutja la sentència del judici que se li va fer en absència el 1992 i que el condemnava a deu anys de presó.

El seu cas torna als tribunals aquest dilluns i a partir d'ara s'haurà de tornar a provar que Noriega va rebre diners dels càrtels colombians de la droga per la seva col·laboració. També s'haurà de demostrar que part d'aquests diners es van blanquejar amb la compra de diversos immobles a la capital francesa.

La defensa de Noriega ha dit que argumentarà la condició de cap d'estat de l'acusat en el moment en què va ser detingut. També s'acollirà a una suposada manipulació de proves par part dels serveis secrets nord-americans per poder-lo condemnar.
Anar al contingut