França

La justícia francesa condemna Continental Airlines per l'accident del Concorde que va provocar 113 morts el 2000

La justícia francesa ha condemnat la companyia Continental Airlines per l'accident del Concorde d'Air France de l'any 2000 a prop de París, en què van morir 113 persones. La justícia en considera responsable la companyia americana, ja que s'ha provat que una peça que havia caigut del seu avió va ser la causa de l'accident. També declara un dels seus tècnics culpable d'homicidi involuntari per l'accident. La publicació del veredicte coincideix amb el desè aniversari del tràgic accident de l'aparell, que va revolucionar l'aviació a escala mundial. Continental Airlines ja ha anunciat que recorrerà.

Actualitzat
El Tribunal Correccional de París ha considerat Continental Airlines culpable d'homicidi involuntari per l'accident del Concorde d'Air France que l'any 2000 va causar la mort a 113 persones a prop de París. La justícia francesa considera que queda provat que la peça que havia caigut del seu avió a la pista d'enlairament va afectar un pneumàtic del Concorde i va desencadenar el desastre, en provocar l'incendi de l'aparell. Per això, li ha imposat una multa de 200.000 euros i una indemnització d'un milió d'euros per Air France.

El tribunal també ha declarat culpable d'homicidi involuntari un dels seus mecànics, John Taylor. A ell li han imposat una condemna de 15 mesos de presó, exempts de compliment, per haver posat "de manera inadequada" la làmina que va rebentar el pneumàtic del l'aparell.

A més, ha absolt els altres quatre imputats: un cap de l'equip mecànic de Continental així com els responsables del Programa Concorde del fabricant de l'aparell (ara dins del grup EADS) i l'encarregat a la Direcció General de l'Aviació Civil a França  (DGAC) d'atorgar a l'aeronau la llicència que li permetia operar.

Tanmateix, EADS ha estat considerada responsable civil de l'accident i haurà d'assumir un terç de les indemnitzacions a les víctimes.

La publicació de la condemna, que arriba sis mesos després d'un judici que es va allargar durant quatre mesos, coincideix amb el desè aniversari del tràgic accident de l'aparell que va revolucionar l'aviació a escala mundial.

Per la seva banda, Continental Airlines ja ha avançat que recorrerà la condemna i ha denunciat que el tribunal ha vetllat per protegir els interessos francesos en absoldre el fabricant i de la DGAC. En aquest sentit, el seu advocat ha manifestat que es tracta d'una "sentència proteccionista" dictada "en nom del patriotisme francès".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut