Puigdemont i Comín al Parlament Europeu en una imatge d'arxiu
Puigdemont i Comín al Parlament Europeu en una imatge d'arxiu
Brussel·les

La justícia europea tomba el recurs de Vox per fer fora Puigdemont i Comín de l'Eurocambra

L'alt tribunal diu que el recurs és inadmissible i que Luxemburg és "un òrgan manifestament incompetent" per respondre a la demanda de Vox

Actualitzat

El Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat la demanda de Vox contra l'Eurocambra per haver reconegut com a eurodiputats amb tots els drets Carles Puigdemont i Toni Comín.

La demanda la van presentar al gener tres eurodiputats de Vox, Jorge Buxadé, Maria Araceli i Hermann Tertsch, perquè consideraven que el Parlament Europeu havia violat la llei espanyola amb aquest reconeixement dels dos eurodiputats.

La sala sisena del Tribunal General de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, considera no admissible la demanda perquè els tres eurodiputats de Vox, Jorge Buxadé, Maria Araceli i Hermann Tertsch, no han demostrat que l'acte impugnat els afecti directament. Segons diu el Tribunal, la decisió de reconèixer Puigdemont i Comín com a eurodiputats no afecta Buxadé, Araceli o Tertsch i tampoc se la pot dotar del caràcter general necessari per justificar la legitimització del procediment.

El tribunal considera que la demanda s'ha presentat davant un òrgan manifestament incompetent per jutjar-la i rebutja que s'hi puguin personar tant l'Advocacia de l'Estat espanyol com les defenses de Puigdemont i Comín.

Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, ha comentat de forma irònica que quan Vox "surt d'Espanya, no són capaços de guanyar res" i ha dit que aquesta vegada a les defenses no els ha calgut "ni despentinar-se":

 

 

 

El Tribunal General de la Unió Europea condemna Vox a assumir les costes del demandant (Vox) i les generades pel Parlament Europeu.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontParlament EuropeuUnió EuropeaVoxToni Comín
Anar al contingut