Puigdemont i Comín, a Waterloo, en una imatge d'arxiu
Puigdemont i Comín, a Waterloo, en una imatge d'arxiu
Luxemburg

La justícia europea rebutja que Puigdemont i Comín prenguin possessió, per ara, de l'escó

El Tribunal General de la UE denega que, com a mesura provisional, puguin ser a la sessió constitutiva d'aquest dimarts a Estrasburg, però la decisió admet recurs

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont i Toni Comín no podran ser aquest dimarts a la sessió constitutiva del Parlament Europeu, a Estrasburg.

El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat, per ara, que puguin prendre possessió de l'escó. És la mesura cautelar que havia demanat la defensa de l'expresident i l'exconseller, que ha portat el cas dels eurodiputats independentistes al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que, com el ja esmentat, també té seu a Luxemburg. Precisament, la decisió del Tribunal General admet recurs davant del TJUE.

 

El Tribunal General argumenta que correspon a "les autoritats nacionals" resoldre sobre el permís perquè els electes acatessin la Constitució de manera no presencial. També fa constar que el Parlament Europeu no tenia "cap base per verificar" les credencials de Puigdemont i Comín després que les autoritats espanyoles van declarar vacants els escons dels elegits de Lliures per Europa-Junts.

Aquest és el text íntegre de la resolució: 

 

Resolució del Tribunal Gene... by on Scribd

 

 

 

Boye i Puigdemont creuen que era "previsible"


L'advocat Gonzalo Boye ha considerat "previsible" la resolució d'aquest tribunal de primera instància, ha anunciat que hi presentaran recurs i  se centraran en "el fons del cas":


I el mateix Puigdemont ha coincidit a afirmar que era "molt difícil" que se'ls acceptés aquesta mesura cautelar. L'eurodiputat electe ha afegit que estan "preparats" per a la vista que decidirà sobre la seva situació:

 

Pendent la decisió del Tribunal de Justícia de la UE

Aquest mateix dilluns, el Tribunal de Justícia de Luxemburg ha admès a tràmit el recurs que Puigdemont i Comín van presentar divendres. El pronunciament del tribunal sobre el recurs pot trigar mesos. Per això, tots dos eurodiputats també van recórrer al Tribunal General de la UE, que és la primera instància administrativa que ha emès la resolució quan falten poques hores per la constitució de l'Eurocambra a Estrasburg.

Aquest dilluns s'ha sabut que el Suprem ha elevat al TJUE tres preguntes sobre l'abast de la immunitat del també eurodiputat electe Oriol Junqueras.

Abans de fer-se pública la interlocutòria del Suprem, Puigdemont i Comín han demanat al jutge Marchena que també preguntés al Tribunal de Justícia de la UE pel seu cas.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni Comín
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut