Seu del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg
Seu del Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg
Luxemburg

La justícia europea avala l'acomiadament dels professors interins a finals de curs

El Tribunal de Luxemburg sentencia que la normativa espanyola no xoca amb l'europea, sempre que hi hagi una compensació econòmica

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat aquest dimecres a favor de la normativa espanyola que permet acomiadar els professors interins quan s'acaba el curs escolar.

Aquest tribunal, amb seu a Luxemburg, resol així que aquesta normativa no és contrària a la legislació europea i avala l'acomiadament de dos professors interins de Castella-la Manxa el 2012 el juny, quan es va acabar el curs.

Reclamaven vacances pagades

Aquests professors reclamaven els mateixos drets que els funcionaris de carrera, és a dir, a tenir vacances d'estiu pagades i al·legaven que fins al 2011 els interins havien tingut contracte fins al 14 de setembre.

Davant del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, l'administració d'aquella comunitat autònoma va justificar l'acomiadament perquè ja no hi havia la "necessitat" i la "urgència" que havien motivat la seva contractació.

A favor, però amb compensació econòmica

La sala primera del tribunal de Luxemburg, presidida per l'espanyola Rosario Silva de Lapuerta, ha sentenciat que l'acomiadament és legal segons la normativa europea.

De tota manera, la sentència contempla que hi hagi una "compensació econòmica":

"No s'oposa a una normativa nacional que permet extingir, en la data que acaba el període lectiu, la relació de servei de durada determinada dels docents nomenats com a funcionaris interins per a un curs acadèmic, encara que això privi aquests docents de dies de vacances d'estiu anuals retribuïdes corresponents al curs acadèmic, sempre que els docents percebin una compensació econòmica per aquest concepte."

Les dues normatives europees que el tribunal ha considerat que l'espanyola compleix són l'Acord Marc sobre el Treball de Durada Determinada i la Directiva sobre l'Ordenació del Temps de Treball.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut