Activistes es manifesten davant de l'hospital on es troba la nena
Activistes es manifesten davant de l'hospital on es troba la nena

La justícia del Brasil permet l'avortament d'una nena de 10 anys violada pel seu tiet

El debat sobre la despenalització de l'avortament s'ha reobert arran del cas de la menor, que durant anys va ser violada pel seu oncle, actualment fugit de la justícia

Una nena de 10 anys ha avortat aquesta matinada, després que la justícia del Brasil ha autoritzat l'avortament. La menor va interrompre la seva gestació tres mesos després d'haver estat violada pel seu tiet.

L'avortament al Brasil només està permès en casos de violació, si la gestant corre el risc de perdre la vida o quan el fetus presenta anencefàlia.

El cas ha reobert el debat sobre la despenalització de la interrupció voluntària de l'embaràs al Brasil, un país que compta amb una de les legislacions més dures del món.

Violada des dels 6 anys

La petita va acudir aquesta setmana a un hospital de Sao Mateus, al sud-est del Brasil, amb forts dolors abdominals i va revelar als metges que havia estat violada pel seu oncle, de 33 anys, que ha fugit de la justícia.

La víctima va denunciar que havia estat violada pel familiar en múltiples ocasions des que tenia 6 anys. La petita va explicar que no havia dit res sobre els abusos perquè l'home l'amenaçava amb fer mal a la seva família.

Dijous passat, la Policia Civil del Brasil va acusar formalment el tiet de la víctima i la justícia va decretar la presó preventiva per a ell, però el violador es troba fugit de la justícia.

Grups contraris a l'avortament

La nena va ser ingressada en un hospital de la ciutat de Vitória, per a la interrupció de l'embaràs, però va haver de ser traslladada a l'estat de Pernambuco després que un equip mèdic rebutgés dur a terme el procediment.

La menor ha interromput la gestació aquesta nit en un centre mèdic de Recife, la capital de Pernambuco.

Desenes de manifestants pro i contra l'avortament van acudir a l'hospital, tot i l'intent de les autoritats de mantenir en secret el centre mèdic on va acudir la nena.

Alguns dels activistes fins i tot van intentar entrar a les instal·lacions mèdiques, però agents de la policia ho van impedir i van reforçar la seguretat al local.

ARXIVAT A:
Avortament Violència masclistaBrasil
Anar al contingut