La justícia belga reobre el cas de les balises de seguiment de Puigdemont
Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Brussel·les

La justícia belga reobre el cas de les balises de seguiment de Puigdemont

El jutge accepta el recurs dels advocats de l'expresident i ordena noves diligències

RedaccióActualitzat

El tribunal d'Apel·lació de Brussel·les ha acceptat el recurs de la defensa de Carles Puigdemont contra la decisió de tancar el cas de les balises i ha ordenat noves investigacions.

"Hem guanyat el recurs contra el tancament de la investigació per les balises de seguiment il·legals presents al cotxe del president en territori belga. La investigació es reobre i el jutge ha ordenat mesures addicionals per trobar els responsables d'aquests crims", ha dit l'advocat belga Simon Bekaert a Twitter.

 

 

Entre les noves diligències que s'han posat en marxa hi ha la identificació dels usuaris d'uns números de telèfon que apareixen a la investigació i que podrien ser els que rebien les dades amb la geolocalització del polític català. 

La justícia belga va arxivar la denúncia de Carles Puigdemont per la possible col·locació d'una balisa de seguiment al seu cotxe el març passat.

Els col·laboradors de l'expresident sospitaven que les autoritats espanyoles havien instal·lat el dispositiu, i van presentar denúncia. La investigació de la policia belga va considerar que les balises eren "de material d'alta qualitat" i que van ser col·locades per "professionals entrenats" que podrien haver treballat, alhora, amb altres còmplices "amateurs discrets".

Tot i això, la Fiscalia va donar per acabada la investigació perquè no va trobar cap vincle que indiqués que la balisa era espanyola.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontEspionatgeProcés català
Anar al contingut