Brussel·les

La justícia belga fixa per al 29 d'octubre la vista sobre l'extradició de Puigdemont

RedaccióActualitzat

El 29 d'octubre és la data triada pel jutge per començar a examinar la nova euroordre que el jutge Pablo Llarena ha enviat a Bèlgica per demanar l'extració de l'expresident Carles Puigdemont.

La justícia belga ha fixat la data després de deixar en llibertat sense fiança Puigdemont. L'expresident es va posar aquest dijous a disposició de les autoritats belgues i ha passat la nit a les dependències policials.

 

 

En roda de premsa, la Fiscalia belga ha explicat que ja ha rebut les traduccions de l'euroordre sol·licitades a Pablo Llarena, que inicialment el jutge del Suprem havia enviat només en castellà.

 

Puigdemont atén els mitjans sortint del Palau de Justícia de Brussel·les (Reuters)

 

Tercera euroordre

Aquesta és la tercera euroordre que la justícia espanyola dicta contra Puigdemont des que el 130è president de la Generalitat va marxar a Bèlgica la tardor del 2017.

El 3 de novembre del 2017, la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va dictar una ordre internacional de detenció contra l'expresident de la Generalitat i quatre dels consellers del seu govern. Pocs dies després que la justícia belga els deixés en llibertat amb mesures cautelars, a principis de desembre, Llarena va decidir retirar-la després d'haver assumit la causa contra el procés.

El març de 2018, Llarena va tornar a activar una euroordre contra tots els polítics independentistes a l'estranger, excepte Anna Gabriel. Dos dies després, Puigdemont va ser detingut quan entrava a Alemanya procedent de Dinamarca.

Després del rebuig del tribunal de Schleswig-Holstein a extradir Puigdemont per rebel·lió, Llarena va retirar també aquesta segona euroordre.

ARXIVAT A:
Judici procésCarles Puigdemont
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut