Washington

La justícia avala el pastisser que va rebutjar l'encàrrec per a una boda gai als EUA

El Suprem li dona la raó perquè entén que fer el pastís de noces xocava amb les seves creences religioses

RedaccióActualitzat

Sentència favorable de la justícia nord-americana al pastisser que es va negar a fer un pastís de noces per a una parella gai. El Tribunal Suprem dels Estats Units li ha donat la raó amb l'argument que l'encàrrec xocava amb les seves creences religioses.

La sentència ha tingut 7 vots a favor i 2 en contra. Tot i la decisió, els jutges consideren el cas no serveix per establir un precedent sobre si un negoci per rebutjar atendre gais i lesbianes basant-se en motius religiosos i afegeix que s'ha de valorar cada cas.

En el seu dia, la Comissió de Drets Civils de Colorado va acusar el confiter de discriminació i va establir la pastisseria estava obligada a atendre els clients sense tenir-ne en compte l'orientació sexual.

El Suprem, en canvi, creu que la decisió va suposar una "hostilitat clara i inadmissible" envers les creences del pastisser. El Suprem apel·la a la Primera Esmena de la Constitució, que defensa la llibertat de religió.
 


El pastisser, Jack Phillips, propietari de la botiga Masterpiece Cakeshop, ha celebrat la sentència i ha explicat que acceptar l'encàrrec vulnerava la seva fe:

"Sóc seguidor de Jesucrist i penso que la Bíblia ens ensenya uns paràmetres sobre què és el matrimoni. I quan dos homes joves van venir i em van demanar que els fets un pastís per al seu casament, ho vaig haver de rebutjar. No pas per discriminar-los, sinó per no ser forçat a participar en un esdeveniment que viola la meva fe."

 

Sis anys de litigi

El cas es remunta a fa sis anys. El juliol de 2012, Charlie Craig i David Mullins van fer l'encàrrec del seu pastís nupcial a l'establiment de Phillips a Lakewook.

Aleshores, el matrimoni homosexual encara no era legal a Colorado. De fet, es van casar a Massachusetts.

El Suprem va legalitzar els casaments de parelles del mateix sexe a tots els Estats Units el juny del 2015.

ARXIVAT A:
Estats UnitsLGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut