Façana de l'església de Sant Feliu de Constantí (ACN/Núria Torres)

La justícia arxiva l'acusació d'abusos a menors del rector de Constantí

El jutge creu que no queda fonamentada la comissió de cap delicte per part de Francesc Xavier Morell, segons l'arquebisbat de Tarragona

La justícia ha decretat el sobreseïment i l'arxivament definitiu del cas contra el mossèn de Constantí, Francesc Xavier Morell, acusat d'abusos a menors.

Les investigacions van començar el febrer del 2020 a petició de l'arquebisbat de Tarragona, que ha informat, en un comunicat, que el jutge creu que "no resulta degudament justificada la perpetració de cap delicte" per part del mossèn.

L'arquebisbat ja havia fet una investigació interna i havia informat que no s'havien trobat indicis de delicte que l'incriminessin penalment.

La informació s'ha tramès ara a la Santa Seu perquè la Congregació per a la Doctrina de la Fe pugui adjuntar-la a l'expedient canònic de Francesc Xavier Morell, per poder revisar les mesures cautelars imposades.

L'Església el va destituir, arran d'una denúncia per presumptes abusos infantils, en uns fets que es remunten al 2015. El cas, que va avançar Catalunya Ràdio, va sortir a la llum el febrer del 2019.

Abans de ser rector a la parròquia de Sant Feliu de Constantí i a la de Sant Sebastià de la Canonja, Morell va exercir a Reus, Vila-seca i Tarragona.

L'arquebisbat de Tarragona ha reclamat "amb més fermesa, el respecte a la presumpció d'innocència i al dret a l'honorabilitat de tothom, també dels preveres".


Un altre cas a Constantí

El febrer del 2019 es van conèixer altres denúncies contra Pere Llagostera, que també va ser mossèn de Constantí, per abusos a menors als anys 70.

Joan Maria Ramon va ser el primer a denunciar-lo per haver-li fet tocaments quan ell tenia 12 anys. També el va denunciar Joan Reig, bateria d'Els Pets, que va publicar la cançó "Corvus" sobre aquests fets.

També es va saber el febrer del 2019 que el mossèn d'Arbeca, Josep Maria Font, va ser destituït en saber-se que havia estat investigat pel Vaticà per presumptes abusos infantils. El juny del 2020, l'arquebisbat de Tarragona va concloure que no hi veia cap "prova delictiva".

ARXIVAT A:
MenorsEsglésiaPederàstia
Anar al contingut