Toni Cantó amb Isabel Díaz Ayuso en un acte del PP
Toni Cantó amb Isabel Díaz Ayuso en un acte del PP (Europa Press/A. Martínez Vélez)

La justícia aparta Toni Cantó de la llista del PP d'Ayuso a les eleccions de Madrid

La justícia contradiu la Junta Electoral, que va avalar la candidatura de Cantó fent una "interpretació àmplia i flexible" de la llei

RedaccióActualitzat

Toni Cantó no podrà presentar-se a les eleccions de Madrid amb el PP. Havia de ser el número cinc de la llista d'Isabel Díaz Ayuso, però la justícia ha sentenciat que no compleix la llei electoral. L'exdiputat a les Corts Valencianes per Ciutadans no porta prou temps empadronat a la ciutat de Madrid per formar part d'una candidatura. En la mateixa situació està l'exalcalde de Toledo Agustín Conde.

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha decidit apartar els dos polítics de les llistes després d'un recurs del PSOE. El jutge ha argumentat que tots dos candidats no compleixen els requisits en no estar censats a Madrid abans de l'1 de gener. De fet, tots dos es van canviar el DNI a finals de març per intentar ser a les llistes.

El jutge ha qualificat les candidatures de Cantó i Conde com a "inelegibles". La sentència és ferma i només es pot recórrer al Tribunal Constitucional.

 

Contradiu la Junta Electoral

La decisió judicial contradiu el criteri que va marcar tant la Junta Electoral Provincial com la Junta Electoral Autonòmica de Madrid. Les dues van proclamar les candidatures, inclosa la del PP amb Toni Cantó. El PSOE va recórrer a la Junta electoral Provincial, que va estimar que s'havia de fer una "interpretació àmplia i flexible, el més favorable possible al dret de participació política". Així, tenia en compte el criteri de poder-se inscriure al cens encara que en el moment de presentar-se les candidatures no hi estiguessin inscrits.

El PSOE denuncia que tant Cantó com Conde es van anar a renovar el DNI abans de presentar la candidatura - entre el 26 i el 29 de març - i així d'aquesta manera constava que vivien a Madrid, tot i que no són encara en el cens electoral.

La resposta de Cantó

El PP ha anunciat que presentarà recurs al Constitucional i denuncia que "el PSOE vol guanyar als tribunals el que les urnes els negaran". Toni Cantó diu que hi posarà el coll, estigui o no la llista:

 

L'esquerra en fa befa

PSOE, Podem i Més Madrid, els tres partits de l'esquerra que amb possibilitats d'obtenir representació a la Comunitat, han aprofitat l'ocasió per criticar l'actitud de Cantó i fins i tot per fer-ne befa.

Els socialistes han parafrasejat un dels lemes d'Ayuso que han fet fortuna - "Comunisme o llibertat" - i l'han transformat en "Mentides o llibertat"

 

Podem no s'ha estat de recordar el passat de Cantó com a actor i diu que ha passat de fer un paperot a fer només un cameo:

 

Més Madrid ha criticat que Cantó hagi volgut fer servir Madrid com un plató:

 

Dues setmanes amb Ayuso

Cantó es va sumar a la llista d'Ayuso el 24 de març, nou dies després d'anunciar que deixava Ciutadans i la política amb la frase: "Només em plantejo trucar al meu representant per començar a treballar del meu ofici d'aquí a poc."

El PP, encara que com a independent, era el tercer partit de l'actor. Entre el 2008 i el 2015 va militar a UPyD i des del 2015 era a Ciutadans.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridPP
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut