El TSJM anul·la Madrid Central per "defectes de forma"
El TSJM anul·la Madrid Central per "defectes de forma"

La justícia anul·la Madrid Central i les multes podrien quedar sense efecte

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid veu "defectes de forma" en la zona de baixes emissions i, quan la decisió sigui ferma, les sancions quedaran anul·lades

La zona de baixes emissions que limitava l'accés de vehicles contaminants al centre de la ciutat i que va aprovar l'anterior consistori de Manuela Carmena ha quedat anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM). Si aquesta resolució es consolida juntament amb altres, podria significar deixar sense efectes totes les multes.

Els magistrats no entren en el fons de la qüestió i han pres aquesta decisió per un defecte de forma, per no haver-se fet el tràmit d'informació pública i a petició del govern de la Comunitat, del PP, un requisit que es considera "essencial, preceptiu i indispensable".

El TSJM n'informa en un comunicat, "després d'estimar parcialment els recursos presentats per la Comunitat de Madrid, el Grup Popular a l'Ajuntament de Madrid i la mercantil Dvuelta Asistencia Legal sense entrar a fons de l'assumpte i sense valorar la delimitació d'aquesta zona de baixes emissions i la seva regulació".

 

Les multes, en l'aire

L'anul·lació parcial de l'acord del consistori suposa que, en el cas que les tres sentències dictades aquest dilluns pel tribunal arribin a ser fermes, "totes les multes imposades decaurien per falta de suport normatiu", segons informen fonts del TSJM.

El projecte de l'anterior consistori de Manuela Carmena per limitar el trànsit al centre de Madrid va entrar en vigor el 30 de novembre de 2018 i va ser recorregut pel PP i per la Comunitat de Madrid, que van demanar fins i tot a la justícia madrilenya paralitzar cautelarment l'ordenança de mobilitat sostenible.

ARXIVAT A:
SalutMedi ambientMobilitatCrisi climàtica
Anar al contingut