La justícia anul·la la contractació de mestres per fer classe als instituts

El Departament d'Educació ja ha anunciat que recorrerà la sentència

Àgata Fàbregas/Iacma MonterdeActualitzat

Revés de la justícia al Departament d'Educació. Un tribunal ha donat la raó als professors de secundària que van denunciar la contractació de mestres de primària per cobrir la falta de substituts a secundària.

La mesura la va adoptar Educació ara fa un any, amb caràcter excepcional i prevista per a dos cursos, amb l'argument que faltaven professors als instituts.

Aquests últims anys, l'augment del nombre d'alumnes de secundària per motius demogràfics ha coincidit amb jubilacions de professors, sobretot de català, castellà i matemàtiques.

 

Xavier Massó, secretari general del Sindicat Professors de Secundària

 

El Sindicat Professors de Secundària (ASPEPC-SPS), tanmateix, nega que faltin substituts i assegura, a més, que el centenar de mestres contractats per anar a instituts van passar per davant de professors de secundària apuntats a la borsa d'interins, que esperaven una feina.

Xavier Massó, secretari general d'ASPEPC-SPS, acusa el Departament d'"ineficàcia" a l'hora d'abordar aquesta qüestió, i d'atemptar contra la qualitat docent:

"Era la ineficiència i ineficàcia del Departament a l'hora de proveir les substitucions la que havia fet que es produïssin alguns retards puntuals, i no pas la manca d'interins de secundària a la borsa de treball."

 

 

Des d'Educació, en canvi, es remarca que els docents que imparteixen classe a alumnes d'ESO tenen una titulació que els permet impartir classes a alumnes del que abans era 7è i 8è d'EGB, l'equivalent al primer i segon d'ESO actuals, com explica Ignasi Garcia Plata, director general de professorat del Departament d'Educació:

"Hem tingut dificultats de català, castellà i matemàtiques a la pràctica totalitat de territoris, aquesta és la realitat. Per això en el seu moment vam adoptar aquesta mesura, jo crec que encertada. Davant d'una situació d'excepcionalitat, és irresponsable no buscar la millor solució per atendre adequadament els alumnes."

 

Ignasi Garcia Plata, director general de professorat del Departament d'Educació


La sentència judicial anul·la la mesura excepcional, però Educació ja ha anunciat que la recorrerà, de manera que els mestres, ara per ara, podran continuar treballant als instituts.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut