Oriol Junqueras, aquest dimarts, en el Congrés dels Diputats (ACN)

La Junta Electoral torna a denegar una entrevista de Junqueras a Catalunya Ràdio

El cap de llista d'Ara Repúbliques en les eleccions europees tampoc no pot participar en el debat electoral de TVE

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat, per segona vegada, l'entrevista que El matí de Catalunya Ràdio tenia programada per aquest divendres amb Oriol Junqueras, cap de llista d'Ara Repúbliques a les eleccions europees del 26M.

De fet, la JEC denega la possibilitat que el líder d'ERC participi en els actes i contactes informatius que havia sol·licitat des d'ara fins al final de la campanya. Per tant, tampoc no podrà participar en el debat electoral que organitza avui Televisió Espanyola.

En concret, la JEC ha acordat, amb data d'ahir dimarts, 21 de maig, "denegar les noves sol·licituts" de "participar en diferents actes i entrevistes els dies 21 i 24 de maig mitjançant videoconferència i en directe".

Argumenta que adopta aquesta decisió de rebutjar la petició de Junqueras perquè "no s'ajusta al criteri fixat" en l'acord del dia 9 de maig del 2019, "sense que s'apreciï cap circumstància que justifiqui l'adopció d'una altra decisió".

La resolució de la JEC del 9 de maig autoritzava tres entrevistes demanades a Junqueras els dies 10 i 12, i denegava dues peticions més: en el primer cas al·legava que era "incompatible amb el règim general d'horari del centre penitenciari"; en el segon, que s'havia plantejat "fora de l'horari establert per la secretaria general d'Institucions Penitenciàries per a la sala de videoconferència".


Puigdemont renuncia a la seva entrevista

En conèixer la denegació, per part de la JEC, de l'entrevista a Oriol Junqueras prevista per divendres en el programa "El matí de Catalunya Ràdio", Carles Puigdemont també ha renunciat a la seva, prevista per dijous. Ho ha anunciat en un missatge a Twitter, en què explica que ho fa "en solidaritat amb ell i per contribuir a denunciar la repressió":

 

 

La Junta Electoral Central, d'altra banda, sí que ha autoritzat Quim Forn, candidat de JxCat a l'alcaldia de Barcelona, a intervenir en el míting final de campanya, compartint la mitja hora que tenia assignada amb Jordi Turull.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MOriol Junqueras
Anar al contingut