La Junta Electoral també prohibeix l'expressió "PrisisPilítics" utilitzada a FAQS

Un moment de "Preguntes freqüents" el 30 de març

La Junta Electoral també prohibeix l'expressió "PrisisPilítics" utilitzada a FAQS

La Junta Electoral respon al recurs presentat pel PPC, que ho va considerar "un intent grotesc" d'esquivar l'expressió prohibida
Actualitzat
TEMA:
Judici procés

L'etiqueta "PrisisPilítics" que va fer servir el programa "Preguntes freqüents", de TV3, no respecta la prohibició de la Junta Electoral Central, JEC, que els mitjans públics utilitzin les expressions "presos polítics" i "exiliats".

És la resposta de la Junta Electoral de Barcelona al recurs que va presentar el Partit Popular de Catalunya, PPC, contra aquesta etiqueta al Twitter del programa FAQS del 30 de març.

El PPC va considerar l'etiqueta "prisis pilítics" un intent grotesc d'evitar l'expressió prohibida i demanava la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, CCMA, fos sancionada.

L'organisme electoral no sanciona però l'avisa que podria fer-ho més endavant si es repeteix aquesta situació i es substitueixen les paraules prohibides per altres que són les mateixes.

 

Els informatius de TV3 expliquen amb aquesta nota la raó que obliga a no utilitzar aquestes expressions amb criteris periodístics

 

Així mateix insta la CCMA a abstenir-se de dur a terme "pràctiques informatives que s'apartin injustificadament de la vigent legalitat, en perjudici a la neutralitat informativa que caracteritza especialment el període electoral".
 

 

ARXIVAT A:
Judici procés Eleccions 28A Mitjans de comunicació Llibertat d'expressió

El més llegit

AVUI ÉS NOTÍCIA

Anar al contingut