Mantenir les condicions de seguretat serà prioritari durant el míting

La Junta Electoral Provincial autoritza un míting d'ERC a la presó de Lledoners

L'acte esfarà dijous i comptarà amb la presència del número dos dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián

Actualitzat

La Junta Electoral provincial de Barcelona permet a Esquerra Republicana la celebració d'un míting a la presó de Lledoners.

L'acte, que se celebrarà aquest dijous, comptarà amb la presència del número dos de la candidatura dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián.

La Junta Electoral Central va traslladar la setmana passada a les Juntes Electorals provincials la decisió sobre actes electorals en centres penitenciaris.

Aquest dimarts, el Servei d'Institucions Penitenciàries de la Generalitat ha enviat a la Junta el dictamen favorable a què totes les candidatures puguin dur a terme actes on debatre amb els interns que "voluntàriament vulguin".

 

 

El criteri d'Institucions Penitenciàries és que no hi haurà "problemes de seguretat" si es compleixen una sèrie d'exigències.

El Departament de Justícia ha emès un informe favorable a que es facin mítings sempre que no siguin actes multitudinaris, no afectin la normalitat dels centres i hi assisteixin només els presos que han demanat el dret a vot, a qui cal garantir la seva intimitat.

I tot sempre subordinat a que es puguin mantenir les condicions de seguretat.

També recorda que, segons la normativa vigent, els presos poden exercitar els drets civils, polítics, socials, econòmics i culturals, sense exclusió del dret de sufragi.

L'única excepció a aquesta regla seria que fossin incompatibles amb l'objecte de la detenció o el compliment de la condemna de la persona que empresonada

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AERC
Anar al contingut