Els gegants de Sant Joan de Vilatorrada, organitzadors de la trobada
Els gegants de Sant Joan de Vilatorrada, organitzadors de la trobada
Sant Joan de Vilatorrada

La Junta Electoral prohibeix una trobada gegantera el 10N a Sant Joan de Vilatorrada

La Junta Electoral de Manresa prohibeix la trobada de gegants perquè podria "interferir en la jornada electoral"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de Manresa ha prohibit la trobada gegantera que s'havia de celebrar aquest diumenge 10 de novembre a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. El motiu és que la Junta considera que l'acte festiu podria "interferir en la jornada electoral".

Es tracta d'una trobada que la colla gegantera del municipi, integrada per la Societat Coral i Recreativa La Verbena, celebra cada any.

Els gegants de Sant Joan de Vilatorrada (Facebook)

Aquest any arriben a l'edició 37 i es preveia reunir nou colles geganteres d'altres punts de Catalunya i una de Menorca. L'acte estava previst des de quarts d'onze del matí fins a quarts d'una del migdia. La cercavila dels gegants començava al passeig Gallifa i acabava a la plaça Major. 

La colla ha manifestat la seva sorpresa i indignació per la prohibició d'una trobada castellera que és tradicional, i asseguren que sempre s'han quedat al marge de qüestions polítiques.

Eva Garcia, portaveu de l'entitat La Verbena, que organitza la trobada assegura que la prohibició els ha sorprès molt:

"No ho entenem el perquè, nosaltres som una entitat que no sabem de colors. El que ens interessa és la cultura del país i jo crec que una trobada de gegants amb 9 colles no té perquè inteferir en unes votacions." 

"Ens han enviat una carta des de l'ajuntament dient que interferim, que no la podem realitzar."

Explica que, en un principi, tenien previst fer tots els actes dissabte dia 9, però que van sentir l'avís que potser alguns actes s'anularien per ser jornada de reflexió i van decidir part dels actes a diumenge:

"Ens vam voler curar en salut perquè ens van dir que potser s'anul·larien tot d'actes dissabte i, d'acord amb l'ajuntament, vam decidir passar-ho a diumenge. La nostra sorpresa va ser que ahir ens van dir que no ho podiem fer diumenge. Ha estat un got d'aigua freda que ens han tirat a sobre. Hem presentat un recurs a veure si ens ho deixen fer."

Sant Joan de Vilatorrada és el municipi on hi ha la presó de Lledoners, on estan interns la majoria de líders independentistes.

Els gegants de Sant Joan de Vilatorrada (Facebook)


Arran de la prohibició, tots els actes previstos en aquesta trobada castellera s'han passat a dissabte, segons informa l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada:

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut