Paperetes

La Junta Electoral permetrà votar amb paperetes impreses a casa el 14F

Aquesta mesura ja la va proposar la Generalitat el 10 de novembre per garantir que es compliran les indicacions sanitàries en el procés electoral

Els ciutadans podran imprimir des d'internet els sobres i les paperetes de les pròximes eleccions al Parlament. Ho ha autoritzat la Junta Electoral Central (JEC) després que l'hi hagi proposat el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Això permetrà dur el vot preparat des de casa i disminueix el risc de contagi per la Covid-19.

La mesura serveix per reduir el temps que es triga a votar i evitar tocar les paperetes al col·legi, i agilitza el mecanisme del vot per correu.

La JEC també ha autoritzat que les persones cegues que ho hagin sol·licitat rebin les butlletes electorals en braille a casa. Fins ara el procediment era que aquestes paperetes s'enviaven als ajuntaments, que les distribuïen a les meses electorals corresponents.

La nova mesura millora la intimitat de l'elector, que no ha de preparar el vot al col·legi, i també té un impacte positiu en la seguretat al disminuir la manipulació de les butlletes al local de votació.

Proposta del protocol de Participació Ciutadana

El passat 10 de novembre es feia públic el protocol per garantir que es compleix amb les prescripcions sanitàries per provar d'evitar el contagi del coronavirus.

En aquest document, la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals demana espais que permetin una distància de seguretat de dos metres i mig entre persones, que s'excloguin com a centres de votació centres sanitaris o residencials i, en la mesura que sigui possible, centres educatius.

Aleshores ja s'anticipava la possibilitat que els votants duguessin la papereta de casa, tal com la JEC ha acabat acceptant.

ARXIVAT A:
EleccionsEleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut