La Junta Electoral ordena a Torra retirar un tuit que el govern nega que s'hagi publicat
Quim Torra durant un ple al Parlament (ACN/Maria Belmez)

La Junta Electoral ordena a Torra retirar un tuit que el govern nega que s'hagi fet

La Generalitat diu que el text recorregut per Ciutadans davant la JEC, en què es parla d'exili i presos polítics, no és un tuit del president, sinó un paràgraf del programa electoral de Junts per Catalunya

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) ordena al president de la Generalitat, Quim Torra, que retiri un tuit en què es refereix a "presos polítics" i "exiliats". Un tuit que, segons el govern de la Generalitat, no s'ha publicat mai.

Des de l'executiu català s'afirma que la Junta Electoral s'ha confós i que el text recorregut per Ciutadans no és un tuit del president, sinó un paràgraf textual del programa de Junts per Catalunya.

A l'escrit de la Junta Electoral Central s'exigeix a Torra que retiri de manera "immediata" un missatge que diu que va publicar el seu perfil institucional de Twitter.


En una resolució dictada la nit passada, i en resposta a un recurs presentat per Ciutadans, la JEC dictamina que aquestes referències "vulneren el principi de neutralitat política que durant els períodes electorals han de respectar de manera escrupolosa tots els càrrecs públics".

Per això, li "ordena la retirada immediata" del missatge i l'insta a no publicar-ne de nous amb al·lusions que "suposin un ús partidista" de la Generalitat.

La resolució inclou el text que, segons la Junta Electoral Central, publica Quim Torra:

"L'exili i els presos polítics evidencien la incapacitat de resoldre de manera democràtica el conflicte amb Catalunya i utilitzen el conflicte català per no parlar dels grans reptes del segle XXI i la seva incapacitat per afrontar-los..."


Un text idèntic al quart paràgraf de l'apartat "Junts guanyem", del programa electoral de Junts per Catalunya.


En canvi, la Junta Electoral Central no inclou en la prohibició un tuit del govern de la Generalitat, tret de la referència que fa, diu, als "presos polítics catalans". Aquesta és la piulada de l'executiu català:

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NQuim TorraProcés catalàJudici procés
Anar al contingut