La Junta Electoral no permet a Junqueras participar en el debat de TV3 i Catalunya Ràdio
Junqueras, en una entrevista desde Soto del Real

La JEC veta Junqueras al debat i ell defensa en un vídeo final que "no ens acovardirem"

La Junta al·lega que l'hora del debat està fora de l'horari de la sala de videoconferència del centre penitenciari. Puigdemont tampoc hi participarà

Actualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) no autoritza el president d'Esquerra i candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras, a participar en el debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio aquest dimarts.

La JEC, basant-se en un informe d'Institucions Penitenciàries, al·lega que l'hora del debat és fora de l'horari de la sala de videoconferències del centre penitenciari de Soto del Real i, per tant, és "incompatible" amb el "règim intern horari" de la presó.

En el lloc de Junqueras ha participat en el debat, Jordi Solé, que va lliurar un disc dur amb el minut d'or del cap de llista d'esquerra a les europees. En la gravació, feta a Soto del Real, el líder d'Esquerra hi defensa que les vetos de la Junta Electoral no l'atemoriran:

 

Li denega altres actes

La Junta també denega a Junqueras l'autorització per poder concedir entrevistes aquest dijous amb Catalunya Ràdio i el diari "Ara" perquè en les hores demanades la sala de videoconferència ja està reservada.

La Junta Electoral també s'ha pronunciat sobre la participació de l'exconseller Toni Comín, número dos de Junts per Catalunya des de Brussel·les: ha decidit vetar-la en considerar que participant-hi per videoconferència, no es podia assegurar que Comín no rebés ajuda d'assessors o terceres persones.


Puigdemont tampoc participa en el debat

Davant la decisió de la Junta Electoral central de no autoritzar Oriol Junqueras a participar en el debat d'aquest vespre de TV3 i Catalunya Ràdio, el cap de llista de JxCat-Lliures per Europa, Carles Puigdemont, ha decidit que tampoc hi participarà, i ha qualificat la resolució de "molt vergonyosa".

Puigdemont ho ha anunciat aquest dimarts a la tarda en un acte a la Universitat de Lovaina, a Bèlgica, després que hagués manifestat la intenció de substituir Toní Comín en el debat en cas que Junqueras hi participés.

Així, finalment, en representació de Junts per Catalunya ha assistit al debat el fins ara assessor de Ramon Tremosa al Parlament Europeu i setè de la llista "Lliures per Europa", Aleix Sarri. El candidat, però, ha marxat en el primer en senyal de prostesta per la decisió de la JEC.
 

ERC denuncia la intenció de silenciar Junqueras

La Junta Electoral era l'últim escull de cara a l'eventual participació de Junqueras al debat d'aquest dimarts a la nit després que la Junta Electoral de Barcelona havia rebutjat el recurs de Ciutadans i havia donat llum verda a la presència telemàtica de Junqueras i Toni Comín al debat.

Des de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries s'havia advertit que la participació de Junqueras per videoconferència des de Soto del Real "resultaria greument pertorbador, i requeriria una important modificació de les normes internes".

La JEC s'ha agafat a aquest argument per denegar la sol·licitud de Junqueras. Des d'ERC, el vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha tuitat que a Junqueras li tenen por.

 

 

El que va ser conseller de Justícia també ha carregat contra la decisió de vetar la participació de Junqueras en el debat assegurant que "no hi ha raons tècniques ni d'organització que ho expliquin":

 

Esquerra també ha fet córrer un vídeo a les xarxes del mateix Junqueras, en una roda de premsa recent perquè la seva veu, diuen, arribi a tot arreu.

 

Resolució de la Junta Electoral by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MOriol Junqueras
Anar al contingut