Pla mitjà del raper Pablo Hasél durant la roda de premsa que ha ofert davant de la seu del PSC de Lleida, l'1 de febrer el 2021. (Horitzontal)
Pla mitjà del raper Pablo Hasél durant la roda de premsa que ha ofert davant de la seu del PSC de Lleida, l'1 de febrer el 2021. (Horitzontal)

La Junta Electoral no autoritza una concentració de suport a Pablo Hasél

La Junta Electoral argumenta que la petició no es va fer amb un mínim de deu dies d'antelació

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Provincial no dona permís a l'Acadèmia Catalana de la Música per celebrar la concentració de suport a Pablo Hasél, prevista per aquest dijous a Barcelona. La Junta argumenta que la petició no es va fer amb un mínim de deu dies d'antelació. L'Acadèmia lamenta que no s'hagi considerat la manifestació com una causa extraordinària i greu, que, segons el BOE, es poden convocar amb un marge de 24 hores.  

Convocat per l'Acadèmia Catalana de la Música, aquest acte havia de servir per defensar la llibertat d'expressió.

 

L'Acadèmia considera una paradoxa que la Junta Electoral denegui el permís per celebrar una concentració en favor de la llibertat d'expressió, quan el que haurien de garantir en període electoral -diuen- és precisament l'exercici de drets fonamentals d'expressió i participació ciutadana.
 

El cantant Natxo Tarrés, portaveu de l'Acadèmia, no descarta que hi hagi intenció política en la decisió de la junta. En declaracions a Catalunya Informació, Tarrés diu que no seria la primera vegada que la Junta Electoral te posicionaments polítics, però li dona les gràcies perquè assegura que està donant repercussió a la convocatòria.


Acte online i suport a Lleida

L'entitat organitzadora no ha renunciat a celebrar l'esdeveniment. I per això ja ha anunciat que aquest dijous farà un acte online per donar suport a Hasél. Hi intervindran els músics Gerard Quintana i Natxo Tarrés, l'actriu Sílvia Bel i l'editor Joan Sala.

Aquest dimecres, a Lleida, s'han fent des del matí diversos actes de suport al raper la Universitat de Lleida, on participa el mateix Pablo Hasél, que ha fet una crida a desobeir la prohibició de la Junta Electoral.

 

Suport d'Amnistia Internacional i C Tangana

Amnistia Internacional s'ha pronunciat sobre la condemna imposada per l'Audiència Nacional espanyola, perquè la veu injusta i desproporcionada. L'entitat ha posat en marxa una campanya amb la participació del raper C Tangana.

 

L'entitat que defensa els drets humans creu que alguns articles del Codi Penal vulneren el dret a la llibertat d'expressió i defensa que ningú hauria de ser jutjat només per cantar o opinar a les xarxes socials de qüestions que puguin ser desagradables i escandaloses.
 

L'Audiència ha condemnat Hasél a 9 mesos de presó pels delictes d'injúries a la corona i enaltiment del terrorisme, i ha fixat divendres com a data límit perquè ingressi. Aquesta condemna se suma a una d'anterior de dos anys per les lletres de les seves cançons. El cantant ja ha dit que espera que la policia el detingui perquè no es presentarà voluntàriament al jutjat.

ARXIVAT A:
Llibertat de premsa
Anar al contingut