La Junta Electoral dona la raó a TV3 sobre la cobertura de la manifestació a Madrid

Desestima així el recurs que hi havia presentat Ciutadans i diu que era un "fet noticiable" i que no va ser excessiva

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Provincial de Barcelona diu que la cobertura que TV3 i el 3/24 van fer de la manifestació de dissabte passat a Madrid no vulnera la neutralitat que es requereix en període electoral ni tampoc la considera excessiva.

Desestima així el recurs de Ciutadans contra la cobertura informativa que TV3 va fer, dissabte, de la manifestació a Madrid a favor del dret a decidir, i diu que era "un fet noticiable per l'elevat nombre de persones que hi participaven i perquè era la primera vegada que es feia una cosa semblant a Madrid."

També hi afegeix que molts mitjans públics i privats també en van fer una difusió extensa i posa en valor que, entre les "entitats convocants, n'hi havia d'arreu de l'Estat i algunes no estaven a favor de la independència, sinó del dret a decidir".

Ciutadans va considerar que el desplegament vulnerava la pluralitat dels mitjans públics en període electoral i demanava "mesures compensatòries".

Al document presentat a la Junta Electoral, el partit liderat per Inés Arrimadas assegurava que a la manifestació que va omplir el centre de Madrid es van utilitzar "missatges idèntics als consignats" per ERC i JxCat. Ciutadans argumenta que aquesta cobertura traspassava els límits de la finalitat informativa neutral. La resolució de la Junta Electoral conclou que no es va demanar el vot per aquestes formacions:

"A les intervencions realitzades a l'acte final de la manifestació, cap de les persones que van intervenir pertanyien a Junts per Catalunya ni a Esquerra Republicana de Catalunya. No es va fer cap menció a les eleccions generals ni es va sol·licitar el vot a favor de cap partit polític."

 

La Junta Electoral, a les conclusions, determina que la cobertura de TV3 no va ser excessiva:

"No podem afirmar que la cobertura que TV3 i el Canal 324 van realitzar del que era un esdeveniment singular i excepcional fos excessiva."

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
Anar al contingut