Barcelona

La Junta Electoral denega al govern la pròrroga del termini del vot per correu dels catalans residents a l'estranger

Borràs veu intencionalitat política en la decisió de la Junta i assegura que respon a la "burocràcia i no a la democràcia"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central ha rebutjat ampliar el termini previst perquè els catalans que viuen a l'exterior sol·licitin el vot per correu de cara al 27 de setembre. La petició la va fer la consellera de Governació, Meritxell Borràs. El govern demanava que es prorrogués el termini tenint en compte que acaba el 29 d'agost i cau en dissabte, enmig del període de vacances d'estiu.

La Junta Electoral justifica la seva negativa al·legant que els terminis electorals són improrrogables si no és per circumstàncies excepcionals o alteracions inusuals, entre les quals no es preveu el període d'estiu. Entén, a més, que aquesta ampliació hauria de ser forçosament molt breu, podria generar confusió i afectaria els terminis posteriors del procés electoral.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, veu intencionalitat política en la decisió de la Junta i assegura que respon a la "burocràcia i no a la democràcia".

La mateixa portaveu del govern, Neus Munté, va demanar en la primera roda de premsa després de les vacances d'estiu una resposta urgent i un pronunciament favorable a la petició.

En el seu escrit, la Junta Electoral Central recorda que els impresos perquè els electors que viuen a l'estranger demanin el vot per correu estan disponibles per internet des del mateix dia que es va publicar la convocatòria. Afegeix que fins ara s'han rebut més sol·licituds que a les eleccions del 2012.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut