La Junta Electoral demana a Torra que li enviï en castellà el recurs sobre els llaços
A la seu del Departament de Cultura, els llaços es van substituir per ornaments florals de color groc (ACN)

La Junta Electoral demana a Torra que li enviï en castellà el recurs sobre els llaços

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central demana a la Generalitat de Catalunya que redacti en castellà el recurs del president, Quim Torra, contra l'ordre de retirar els llaços grocs i altres "símbols partidistes" dels edificis públics, segons assegura l'agència Efe.

El president de la Generalitat ha presentat un recurs davant la Junta Electoral en què denuncia que la prohibició total d'aquests missatges afecta els drets fonamentals dels treballadors públics i la llibertat d'expressió dels representants institucionals.

Els serveis jurídics de la Generalitat han escrit el recurs en català, i la Junta han contestat demanant que el tornin a enviar en castellà amb un "correu electrònic", segons fonts de Presidència consultades per Efe.

Les mateixes fonts han expressat la seva contrarietat per haver rebut aquesta petició a través del correu d'"una secretària".

La Junta assegura que un cop el rebi en castellà registrarà el recurs dilluns que ve. Així, afegeixen, la JEC l'analitzaria en la primera reunió que celebri.

 

Un conflicte que no és nou

La Generalitat ha retirat els llaços grocs, pancartes i altres elements simbòlics de les façanes dels seus edificis oficials abans que aquest divendres s'acabés l'ultimàtum que la Junta Electoral havia donat al president Torra.

Fonts de la Presidència asseguren que Torra no ha donat cap ordre de treure els elements reivindicatius dels edificis, sinó que s'ha limitat a enviar a les conselleries la resolució de la Junta Electoral perquè actuessin de la manera que creguessin convenient.

Recordem que Quim Torra serà jutjat al novembre per no haver retirat els símbols en anteriors eleccions, un judici per desobediència que pot acabar amb la seva inhabilitació. Se celebrarà el pròxim 18 de novembre. Ara, el tribunal està pendent de resoldre les recusacions presentades per la defensa del president.

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraEleccions generals 2019-10NProcés català
Anar al contingut