Conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila
Conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila
Barcelona

La Junta Electoral de Reus obre un expedient al conseller Santi Vila per inaugurar unes obres en campanya

També han obert expedients sancionadors a l'alcalde de Reus i candidat al Senat per Democràcia i Llibertat, Carles Pellicer, i el delegat del govern al Camp de Tarragona, Joaquim Nin, per la mateixa qüestió

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de Reus ha acordat incoar un expedient sancionador al conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Santi Vila, a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i al delegat de la Generalitat en el Camp de Tarragona, Joaquim Nin, per la inauguració d'unes obres en campanya electoral de les generals.

Segons una denúncia presentada pel PSC i per Ciutadans, el 14 de desembre, els tres polítics convergents van fer "una visita de caràcter inaugural" a les obres de reforma del tram de la carretera TV-3141 que connecta el santuari de la Misericòrdia amb la rotonda T-11 de Reus.

Les obres d'aquest tram, de 400 metres, incloïen la construcció de la vorera i d'un carril bici, la millora de l'accés a la rotonda de la T-11 i la millora de la superfície del ferm, amb un cost de 525.000 euros, finançats, la majoria, per la Generalitat i per l'Ajuntament de Reus, Baix Camp.

La Junta Electoral considera que aquests fets podrien ser constitutius d'una infracció de l'article 50 de la Llei Orgànica 5/1.985, que regula el Règim Electoral General.

El citat article diu que, "des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts".

La junta acorda "incoar expedient sancionador", designa com a instructor el president d'aquesta junta, José María Zaragoza Campos, i notifica aquesta decisió a "denunciants i denunciats", que disposen d'un termini de quinze dies per presentar al·legacions.

Anar al contingut