Macarena Olona, aquest mes de maig, en una xerrada a Almeria (Europa Press/Rafael González)

La Junta Electoral de Granada no veu "obstacle legal" perquè Olona sigui candidata de Vox

La seva candidatura a les eleccions andaluses havia quedat en l'aire perquè l'Ajuntament de Salobreña havia donat de baixa l'empadronament

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de Granada no veu "cap obstacle legal" perquè Macarena Olona encapçali les llistes de Vox a les eleccions andaluses, que s'han de fer el 19 de juny després que el president, Juanma Moreno, va convocar-les de manera anticipada.

Considera que "resoldre d'una altra manera comprometria garanties constitucionalment reconegudes", com els principis de legalitat i de seguretat jurídica.

Desestima, per tant, la denúncia presentada per Andaluces Levantaos contra el que considera un "empadronament fictici" d'Olona en el municipi granadí de Salobreña, amb l'argument que la candidata d'extrema dreta no compleix "el requisit de veïnatge".

Una denúncia que aquesta coalició d'esquerres tenia intenció d'ampliar després que l'Ajuntament de Salobreña decidís donar de baixa Olona del padró, a partir de l'informe policial que no acreditava la seva residència en el municipi.

El règim electoral andalús exigeix que els candidats estiguin empadronats a Andalusia.

Olona havia de ser la candidata a presidir la Junta d'Andalusia per Vox. Ara per ara, sembla que podrà ser-ho, sempre que la Junta Electoral Central no es pronunciï en un sentit contrari en la resolució de la Junta Electoral de Granada.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaVoxAndalusia
Anar al contingut