Barcelona

La Junta Electoral Central ordena la retirada de les estelades dels edificis públics durant la campanya

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat retirar les banderes independentistes dels edificis públics a Catalunya per no interferir en el desenvolupament de la campanya de les eleccions municipals. 

Segons l'acord de la JEC, durant "els períodes electorals, els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política". Es veurien afectades per aquesta decisió les banderes situades als ajuntaments i col·legis.

La decisió dona la raó a Societat Civil Catalana (SCC), que havia requerit a la JEC la retirada de les banderes independentistes d'edificis i espais públics de Catalunya, al menys durant la campanya electoral, al ser "incompatible amb l'obligació de neutralitat dels poders públics" i emparant-se en l'article 103 de la Constitució.

En la seva resposta, la Junta ordena finalment "abstenir-se de col·locar a edificis públics i locals electorals símbols que puguin considerar-se partidistes"

L'Assemblea Nacional Catalana ja ha reaccionat a través de Twitter i ha convidat els ciutadans a omplir els balcons d'estelades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut