La Junta dona a Vox les dades dels treballadors de violència masclista d'Andalusia
El president andalús, Juanma Romero, i el líder de Vox, Francisco Serrano, al Parlament andalús (EFE)
Sevilla

La Junta dona a Vox les dades dels treballadors de violència masclista d'Andalusia

Susana Díaz acusa el PP i Cs de cedir davant de Vox, "que té la paella pel mànec" i vol "intimidar" els professionals en la seva feina

Actualitzat

La Junta d'Andalusia ha facilitat a Vox les dades que havia sol·licitat sobre els treballadors, metges i psicòlegs que treballen en les unitats contra la violència masclista. Després d'una primera negativa a donar dades personals, com demanava el partit d'extrema dreta, la Junta assegura que no n'ha facilitat cap, només les professionals.

Vox denuncia que "el 50% no estan col·legiats", mentre que el Parlament andalús puntualitza que estar col·legiat no vol dir no tenir la titulació ni la preparació necessàries.

A l'oposició, Susana Díaz, ha qualifica d'"inaudit" que el Parlament hagi facilitat les dades i considera que és "un intent de l'extrema dreta d'intimidar" aquests professionals.

 

La diferència entre titulat i col·legiat

El president de Vox al Parlament andalús, Francisco Serrano, assegura que les dades revelen les seves sospites. En declaracions a 7TV, Serrano ha denunciat que, dels professionals contractats, "més del 50% no estan col·legiats". Serrano ha considerat "escandalós i gravíssim" que en un àmbit tan delicat hi hagi personal "no qualificat sense cap control deontològic."

 

Juanma Romero (PP) i Juan Marín (Cs), president i vicepresident d'Andalusia (EFE)

 

El vicepresident de la Junta i conseller de Turisme, Regeneració, Justícia i Administració Local, Juan Marín, de Ciutadans, ha defensat els treballadors dels equips d'atenció psicosocial i avaluació de violència de gènere d'Andalusia.

"Tenen tota la preparació i la capacitat necessàries per desenvolupar la seva feina. El senyor Serrano es confon: una cosa és no tenir la titulació i una altra és no estar col·legiat."

El representant de Vox ha deixat clar que la Junta no els ha facilitat "noms ni cognoms", però que demanaran una ampliació de les dades per saber les categories dels treballadors.

Marín assegura que el 60% dels treballadors estan col·legiats, i el 40%, no. La Conselleria de Justícia explica que des del mes d'abril hi ha l'ordre de col·legiar-se. Un requisit que asseguren que fa uns anys, quan van entrar alguns d'aquests treballadors, no era necessari.

"És una situació força normal, però de cap manera es pot afirmar que alguna persona no està qualificada per fer la seva feina."

Serrano ha negat que vulguin fer "llistes negres", però ha afegit que aquesta situació és fruit del "clientelisme" de tants anys de govern del PSOE.


Díaz acusa PP i Cs de cedir davant de Vox

A l'oposició, Susana Díaz ha respost a les acusacions de Vox sobre els anys de govern socialista. I ha criticat el govern del PP i Ciutadans per haver facilitat les dades dels treballadors cedint davant l'extrema dreta.

"Aquí no hi ha hagut mai llistes negres, ni tan sols ens plantejàvem que hi pogués tornar a haver llistes negres a l'administració autonòmica. A la ultradreta li han donat aquestes llistes per apaivagar-la. [Al govern andalús] estem segrestats per l'extrema dreta, que ara té la paella pel mànec."

 

La socialista Susana Díaz, cap de l'oposició al Parlament andalús (EFE)



Diaz assegura que Vox vol "intimidar" els treballadors perquè no facin la seva feina: lluitar contra la violència masclista.

"Ells no comparteixen la lluita que hem mantingut durant anys contra el pitjor terrorisme que ha viscut aquest país, el terrorisme masclista."

La socialista, ara a l'oposició andalusa, considera que l'estratègia de l'extrema dreta és acomiadar tots els treballadors que no siguin funcionaris, en al·lusió a les paraules del líder de Vox, Francisco Serrano, que havia exercit com a jutge de família.

ARXIVAT A:
AndalusiaViolència masclistaVoxPPCsPSOESusana Díaz
Anar al contingut