Tarragona

La Jove de Tarragona fa història en carregar el seu primer castell de gamma extra

La colla Jove de Tarragona ha assolit una fita important aquest divendres en la diada castellera de Santa Tecla en carregar un 5 de 9 amb folre, el seu primer castell de gamma extra. Amb aquesta construcció, que ha caigut després que l'enxaneta ha fet les dues aletes, la Jove de Tarragona es converteix en la primera colla de la ciutat i la sisena del país que fa un castell de gamma extra.

Actualitzat
El 5 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona s'ha aconseguit "in extremis", la construcció ha tremolat molt però finalment s'ha pogut carregar. Ha cedit després que l'enxaneta ha fet les dues aletes. A la plaça de la Font de Tarragona, s'ha viscut amb emoció aquest moment històric en què la Jove de Tarragona aconseguia el seu primer castell de gamma extra, anys després que el 1994 fessin el primer intent.

Al seu compte de Twitter, celebren la fita i es fan ressò de les paraules del cap de colla, que defineix aquest divendres com el dia més important de la Jove, la Viquipèdia la inclou ja com la sisena colla que aconsegueix carregar un castell de gamma extra, unes construccions de gran dificultat d'execució.

A la Diada de Santa Tecla, també hi han participat les altres tres colles de la ciutat. La segona colla que ha fet un castell més important són els Xiquets de Tarragona. Han aconseguit carregar i descarregar un 5 de 8, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre.

Els Xiquets del Serrallo, per la seva banda, en primera ronda han descarregat el 4 de 7 amb l'agulla i després  han fet també el 5 de 7. Finalment, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han descarregat un 5 de 7 i un 4 de 7 amb l'agulla.

La diada de Santa Tecla s'ha pogut seguir a través del Twitter amb les etiquetes "#castellers" i "#santatecla", que s'han colat entre els "trending topics" a Catalunya aquest divendres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut