La JEC obre expedient a Torra pel discurs de Sant Jordi i la carta als funcionaris
Torra, durant el discurs d'aquest Sant Jordi

La JEC obre expedient a Torra pel discurs de Sant Jordi i la carta als funcionaris

En el correu electrònic, el president de la Generalitat utilitzava expressions com el "nefast 155"

Actualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit obrir un expedient sancionador al president de la Generalitat, Quim Torra, pel correu electrònic que va enviar als treballadors públics de la Generalitat amb motiu de Sant Jordi i pel discurs institucional de la diada.

La JEC ha decidit estimar les denúncies de PSC i Ciutadans, que consideren que el correu electrònic utilitzava "imatges o expressions identificables amb el missatge electoral de determinats partits polítics".

El dijous 18 d'abril, el president de la Generalitat va enviar un correu electrònic a funcionaris i treballadors públics en què feia referència al "nefast 155" i a l'absència del "president Puigdemont i els consellers del seu govern que són amb ell a l'exili o que són a la presó".

"No cal recordar que vivim temps complicats en la política catalana. Que aquest Sant Jordi no tindrem entre nosaltres el president Puigdemont i els consellers del seu govern que són amb ell a l'exili o que són a la presó. Els tindrem ben presents en una jornada de festa i sentit de comunitat"

D'altra banda, en el missatge institucional del dia de Sant Jordi afirmava que, per segon any consecutiu, "viurem un Sant Jordi amb presos i exiliats polítics".

"Els catalans vivim temps difícils. Després de donar veu als ciutadans perquè decidissin el futur polític de Catalunya, alguns membres d'aquell govern són a la presó o a l'exili per la repressió del regne d'Espanya. Per aquesta raó, el dia de Sant Jordi és diferent del dels altres anys i hem de reivindicar la seva llibertat"

 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Eleccions 28AQuim Torra
Anar al contingut