La JEC obliga al govern espanyol a retirar la campanya "Espanya, la casa de tots"
Captura del vídeo llançat a les xarxes per reforçar la imatge exterior d'Espanya

La JEC obliga el govern espanyol a retirar la campanya "Espanya, la casa de tots"

La campanya, publicada el mateix dia que el Suprem va emetre la sentència del procés, vulnera un article de la Llei Orgànica del Règim General Electoral

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat la retirada de la campanya institucional del govern espanyol amb el nom de "Spain, everybody's land" (Espanya, la casa de tots).

La denúncia havia estat presentada per Junts per Catalunya. En l'escrit, la JEC ha argumentat que la campanya podia incórrer en una infracció de l'article 50.2 de la Loreg, que estableix que, "des de la convocatòria de les eleccions i fins a la seva celebració queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directa o indirectament, pels poder públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o qui utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions."

El govern en funcions de Pedro Sánchez va llançar la campanya xarxes socials el dilluns 14 d'octubre, hores abans de la publicació de la sentència del procés.
 

La base de la campanya és un vídeo protagonitzat per alguns dels ministres de Sánchez parlant en castellà, però, sobretot en anglès, en francès i també en alemany, de manera que és una campanya aparentment pensada per a l'estranger.

Pedro Sánchez es va fer càrrec de llançar la campanya a través del seu compte de Twitter, en castellà i anglès, afirmant que:

"Espanya és una democràcia consolidada. Un estat de dret dels més avançats del món i un dels països més lliures i segurs Aquesta és l'Espanya de veritat. I l'hem feta plegats, ciutadania i institucions. Des de la convivència, el respecte i la llei."

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N
Anar al contingut