Girona

La JEC dona 24 hores a Girona per retirar la pancarta "Llibertat presos polítics"

La Junta Electoral entén, a més, que el dret a la llibertat d'expressió del consistori gironí "no és il·limitat", i que els seus límits rauen en el fet de "garantir la llibertat i la igualtat en el dret de vot"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de zona ha concedit avui un termini màxim de 24 hores a l'Ajuntament de Girona per retirar de la seva façana una pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics". La Junta desestima així el recurs presentat pel consistori per mantenir-la, i dona la raó al Partit Popular i a Ciutadans, que van presentar la denúncia.

El Partit Popular de Catalunya ha fet pública la resolució de la Junta Electoral al seu compte de Twitter aquest dissabte:

 



 

 

Segons l'acta de la JEC, les al·legacions del govern municipal, basades en el fet que el cartell no responia a una ideologia política determinada, es desestimen d'acord amb la sentència del Tribunal Suprem sobre la presència de banderes independentistes en edificis consistorials.

La resolució del Constitucional determina que col·locar una estelada en un ajuntament vulnera la llei per representar una ideologia seguida per determinats partits que es presenten a les eleccions.

 

 

La Junta Electoral entén que el dret a la llibertat d'expressió que defensa el consistori gironí "no és il·limitat", i que els seus límits rauen a "garantir la llibertat i la igualtat en el dret de vot"

En conseqüència, la JEC estima la petició del PP i Ciutadans de retirar la pancarta, tot i que diu que aquesta decisió es pot recórrer d'acord amb l'article 21.2 de la LOREG.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, defensava que la pancarta fa una defensa de la democràcia i no es pot considerar un lema partidista:

 



 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DGovern empresonatProcés català
Anar al contingut