Resolució de la Junta Electoral Central
Madrid

La JEC amplia de manera excepcional el termini de vot a l'estranger

La Junta Electoral Central constata "problemes significatius" en la recepció del vot a l'estranger

Actualitzat

La Junta Electoral Central ha ampliat el termini per votar per correu als espanyols residents a l'estrangerPodran fer-ho de manera extraordinària fins demà diumenge a les vuit del vespre en aquells consolats i oficines consulars on s'hagin habilitat urnes. Els consolats hauran d'obrir avui dissabte i demà diumenge per rebre tant els vots que s'han remès per correu com els que es facin de forma presencial.

D'aquesta manera, la Junta Electoral, accepta la petició del PSOE que va demanar allargar el termini del vot a l'estranger. Segons admet la JEC, s'han constatat "problemes significatius en la recepció del vot", derivats la majoria pel retard en l'entrega per part dels serveis de correus estrangers. 

La Junta Electoral Central ha adoptat aquestes mesures excepcionals "ponderant la necessitat de tenir en compte que el vot ja enviat no es pot veure endarrerit en el seu enviament com a conseqüència de l'adopció de mesures per pal·liar" els problemes generats.

En la seva resolució, la JEC assenyala, a més, que els sobres de votació dipositats pels electors i els rebuts per correu fins divendres, juntament amb l'acta expedida pel funcionari consular, hauran de ser remesos de la manera més ràpida possible a l'oficina que constitueixi per aquesta funció el Ministeri d'Afers Estrangers, que, al seu torn, haurà de remetre-ho de manera "urgent" a les corresponents juntes electorals provincials.

 

 

 

Anar al contingut