Ultramort // Camprodon

La JARC denuncia la desaparició d'un 20% de les granges per la crisi i el mòbing rural

Després del mòbing immobiliari i laboral, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), denuncien una nova forma de mòbing, el rural. L'entenen com a un assetjament a granges i explotacions agrícoles per part de plans urbanístics i propietaris de segones residències que es queixen dels sorolls i les pudors de l'activitat agrícola i ramadera. Segons la JARC, en els darrers dos anys a Catalunya han desaparegut el 20% de les granges a causa de la crisi del sector i del mòbing immobiliari. Es queixen de l'actitud de les administracions i també que s'estableixen a un lloc atrets pel paisatge però no toleren alguns aspectes de l'activitat que s'hi fa.

Actualitzat
El sindicat JARC denuncia que el mòbing rural amenaça moltes granges i explotacions agrícoles de Catalunya, especialment de les comarques del Baix Empordà i el Ripollès. Aquest particular assetjament prové sobretot de plans urbanístics i també de veïns que tenen segones residències a la zona.

En algunes granges, com ara al poble d'Ultramort, es queixen que l'Ajuntament ha aprovat un pla urbanístic per construir una trentena de cases que implica que la granja que hi ha a la zona desaparegui. El cas està als tribunals.

Aquest no és l'únic cas que hi ha. En altres llocs com ara a Camprodon, alguns ramaders lamenten que hagin de silenciar les esquelles dels seus animals perquè alguns propietaris de segones residències es queixen dels sorolls.

La JARC lamenta situacions com aquestes, d'incomprensió, que s'afegeixen a la crisi que viu el sector.
 
Anar al contingut